Österängens förskola

Österängens förskola är en nybyggd förskola som öppnat under hösten 2020. Förskolan är i två plan, integrerad i ett av bostadshusen vid kvarteret Österport.

Verksamheten vid förskolan Snöstjärnan har flyttat över till Österängens förskola.

Avdelningar

Österängens förskola består av fyra avdelningar, de heter Lingon, Blåbär, Hallon och Björnbär, med ålders­uppdelade barngrupper.

Inriktning

På Österängens förskola arbetar vi för att barnen ska få leka och lära i en lugn, harmonisk och stimulerande miljö. Barnen ska känna sig trygga, ha roligt och kunna utvecklas i sin egen takt. Vi har ett utforskande arbetssätt där barnen ges inflytande och får vara delaktiga genom att pedagogerna är öppna för barnens frågor och nyfikna på att tillsammans utforska och undersöka frågor och fenomen. Vi strävar efter att arbeta projektinriktat vilket betyder att barnen får vara i mindre grupper där meningsfulla, lärorika och lustfyllda möten skapas. Pedagogerna samspelar med barnen och tillsammans skapas kunskap. Förskolan är ansluten till Håll Sverige Rents miljönätverk och vi är miljöcertifierade med Grön Flagg.

Förskolans verksamhet ska vara rolig, trygg och lärorik och det är också vår främsta ledstjärna. Till oss ska barn och föräldrar alltid känna sig välkomna.

Mat

Förskolan har eget tillagningskök där vi är noga med att råvarorna ska ha bra kvalitet, vara nyttiga och ekologiskt odlade.

Måltider i förskolor och skolor.

Kontakt

Besöksadress

Förmansgatan 2, Örebro

Telefon

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!