Blåvingen

Blåvingens pedagogiska omsorg bedrivs i hemmiljö i nära anslutning till en rymlig lekpark där vi vistas dagligen. Hemmet är belägen i familjevänliga Lundby, full av lekparker och nära till naturen.

Avdelningar

Barngruppen består av max 5 barn i åldrarna 1–5 år.

Inriktning

Blåvingens inriktning och största mål är att barnen ska få komma till ett hem och få känna sig hemma. Jag satsar mycket på att skapa trygga relationer både mellan mig som pedagog och barnen men även till er föräldrar. Det är viktigt att små barn får ha en trygg anknytning och utifrån det kan de utvecklas både som person och i deras pedagogiska utveckling.

Leken är central hemma hos oss, men vi har även samlingar med sång, dans och bamsegympa. Varje vecka har vi något roligt pyssel, det finns tillgång till degar och övrigt av målarpyssel osv. Jag vill att barnen på ett roligt sätt får en grund i både språket med även i matematiken och använder därför olika begrepp i vardagen i samspelet med barnen.

Jag satsar på att vara ute med barnen varje dag och varierar detta mellan skogen, olika lekparker eller bussutflykter (en gång i månaden åker vi till biblioteket). Jag samarbetar även med ytterligare dagmammor i området där vi gör saker tillsammans.

Mat

Vi serverar hemlagad mat, till större delen ekologisk.

Besöksadress

Mandelstensvägen 53

Telefonnummer

073–971 06 75.

E-post

blavingen.familjedaghem@gmail.com

Senast uppdaterad: 6 december 2019
Publicerad: 12 april 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?