Mejeriets förskola

Förskolan Mejeriet är nybyggd och startade i september 2018 och ligger i botten av ett hyreshus vid nybyggda Mejeritorget på norr.

Förskolan Mejeriet, hus och gård

Avdelningar

På Mejeriet finns fyra avdelningar, gul, blå, grön och röd. På avdelningarna arbetar både förskol­lärare och barn­skötare.

Finskspråkig personal

På förskolan finns finskspråkig personal. Om du är finsktalande och önskar en plats med finskspråkig personal väljer du finska som hemspråk, när du ansöker.

Inriktningar

Vårt arbete utgår från förskolans läroplan och vi lägger stor vikt vid att fånga barnens intressen, aktiviteter och relationer utifrån deras behov i projekt.

Vår förskola ska vara välkomnande. Alla som är här eller kommer hit – såväl barn, föräldrar och andra som besöker vår verksamhet – ska känna att de blir sedda och lyssnade på. Det ska vara roligt att komma hit!

Den pedagogiska miljön ska vara utforskande och under­sökande. Som pedagoger är vi närvarande, med­forskande, reflekterande och nyfikna på barns tankar och hypoteser. Vi ser barn som kompetenta som upptäcker och utforskar sin omvärld med stöd av med­forskande pedagoger och andra barn.

Alla pedagoger har utbildning i Väg­ledande samspel (ICDP/International Child Development Programmes). Vägledande samspel är ett förhållnings­sätt som bygger på ett positivt samspel mellan barn och vuxen. Ny utbildning och vidare­utbildning sker kontinuerligt.

Vi är övnings­förskola i ett samarbete med Örebro universitet, som ett led i universitetets verksamhets­förlagda utbildning.

Mat

Förskolan har ett tillagnings­kök där vår kock lagar all mat från grunden. Maten lagas av ekologiska och när­odlade produkter i så stor utsträckning som möjligt. Minst en gång i veckan serveras vegetarisk kost. Maten serveras i buffé­form till barn och pedagoger.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Mejerivägen 30 A, 703 80 Örebro.

Telefonnummer

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: