Trollbacken

Förskolan Trollbacken ligger på väster, mitt i Markbackens härliga, bilfria grönområde med närhet till Varbergaskogen och ett flertal lekplatser. Vi har också nära till Tegelbruket och bibliotek som finns i samma kvarter.

Trollbacken

Verksamheten ingår i en intraprenad tillsammans med andra förskolor centralt på väster.

Avdelningar

Förskolan består av två avdelningar. Bläckfisken har barn i åldern 3–5 år och Sköldpaddan har barn i åldern 1–4 år.

Inriktningar

Vårt mål är att skapa en trygg och stimulerande miljö som inbjuder till gemenskap, lust och lärande. Vi arbetar för att främja leken och ger många tillfällen till olika aktiviteter inomhus och utomhus. Leken stärker barns möjligheter till initiativ, inflytande och delaktighet.

Vi arbetar för att barns utveckling och lärande ska hamna i fokus. Vi ser barns möjligheter och har ett inkluderande arbetssätt. Vi engagerar oss i det sociala samspelet med föräldrar, barn och pedagoger på förskolan. Förskolans gård inbjuder till lärande, lek och samvaro. 

Mat

Vi har eget tillagningskök där maten tillagas av vår kock. Maten är välbalanserad och näringsriktig och planerad utifrån förskolebarnens behov. För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig och vi tänker ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Vi vill ge förskolebarn en god smakupplevelse, därför lagar vi mat från grunden. Vi använder en stor del ekologiska råvaror, vår målsättning är 80 procent år 2020. Genom att välja ekologiska råvaror arbetar vi för en bättre miljö och sundare mat. Vi använder bara MSC-märkt fisk (MSC är en internationell miljömärkning som används för att identifiera fisk från livskraftiga bestånd, som fångats på ett hållbart sätt). Ofta bakar kocken eget bröd. 

Läs mer om vårt arbete med Smartare mat.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Örnsköldsgatan 8991, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?