Snöstjärnan

Förskolan Snöstjärnan finns sedan hösten 2012 i nya ljusa och rymliga lokaler i kvarteret Bandybollen vid Eyrafältet, nära Behrn arena. Snöstjärnan tillhör enheten öster område 2 där även Måsen och Kameleonten ingår. Förskolorna på öster är så kallade övningsförskolor, vilket innebär att vi har ett utökat samarbete med Universitetet kring utbildningen av förskollärare.

Snöstjärnan

Avdelningar

Snöstjärnan har drygt 70 barn uppdelade på fyra avdelningar. Droppen och Flingan för de yngsta och Lyktan och Kristallen för de äldre.

Inriktningar

På Snöstjärnan arbetar vi för att barnen ska få leka och lära i en lugn, harmonisk och stimulerande miljö. Barnen ska känna sig trygga, ha roligt och kunna utvecklas i sin egen takt. Vi har ett utforskande arbetssätt där barnen ges inflytande och får vara delaktiga genom att pedagogerna är öppna för barnens frågor och nyfikna på att tillsammans utforska och undersöka frågor och fenomen. Vi strävar efter att arbeta projektinriktat vilket betyder att barnen får vara i mindre grupper där meningsfulla, lärorika och lustfyllda möten skapas. Pedagogerna samspelar med barnen och tillsammans skapas kunskap. Förskolan är ansluten till Håll Sverige Rents miljönätverk och vi är miljöcertifierade med Grön Flagg.

Förskolans verksamhet ska vara rolig, trygg och lärorik och det är också vår främsta ledstjärna. Till oss ska barn och föräldrar alltid känna sig välkomna.

Mat

Snöstjärnan har eget tillagningskök där vi är noga med att råvarorna ska ha bra kvalitet, vara nyttiga och ekologiskt odlade. 2014 var Snöstjärnans förskolekök ett av tio i Sverige som nominerades till Årets förskolekök i White Guide Junior. Vi har en matsal där vi äter alla måltider.

Köket har fått diplom från Lilla Ekomatsligan för sitt arbete med att öka inköpen av ekologiska livsmedel.

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Isgatan 11, Örebro.

Telefonnummer

Droppen, 019-21 31 75.

Flingan, 019-21 31 77.

Kristallen, 019-21 31 79.

Lyktan, 019-21 31 78.

Kök, 019-21 31 84.

E-post

snostjarnan.forskola@orebro.se

Förskolechef

Senast uppdaterad: 12 juli 2018
Publicerad: 21 oktober 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?