Snökristallens barnakademi

Snökristallens Barnakademi är en privat förskola som ligger i Ormesta i östra Almby, i en nybyggd fin lokal med egen trädgård.

Snökristallens barnakademi

Avdelningar

Vi har två avdelningar: Snöflingan 1–3 år och Snöbollen 3–5 år.

Inriktningar

Snökristallens Barnakademi arbetar enligt förskolans läroplan. Vårt arbetssätt inspireras av förhållningssättet i Reggio Emilia och av utomhuspedagogik. Vi är en liten familjär förskola med ett nära samarbete mellan förskola och hem.

Här sätter vi barnets lärande genom leken i fokus i en genomtänkt lokal, kreativ miljö och med material anpassat efter barnens intressen och behov. Vi vill vara en förskola som genomsyras av glädje och värme, som lägger stor vikt vid det livslånga lärandet.

Vi strävar efter en lugn vardag på förskolan. Vårt mål är att skapa ett varmt klimat, där barnet blir bekräftat, sett och därigenom vågar ta plats och växa.

Vår förskolas fina läge i natursköna omgivningar gör att vi kan erbjuda barnen många positiva intryck från naturen och vi använder oss av utemiljön som ett tredje rum.

Mat

Lunchen levereras från Internationella Engelska skolan, Örebro.

Förskolan lagar frukost och mellanmål som till största del lagas från grunden, exempelvis hembakat bröd, vår egna müsli. I möjligaste mån är alla råvaror som köps in till förskolan ekologiska eller närproducerade. Maten och måltiden är en del av den pedagogiska verksamheten.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Boosegatan 8, Örebro.

Telefon

019-777 33 00.

E-post

barnakademi@snokristallen.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!