Opalen

Förskolan Opalen är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär bland annat att barnen i projektform får undersöka och utforska sina tankar, idéer och intressen. Dans, foto, lera, film, måla, bygg och konstruktion är en del av de uttryckssätt barnen ges möjlighet att utforska.

Opalen

Förskolan Opalen ingår i intraprenaden Varberga förskolor.

Avdelningar

Förskolan består av tre avdelningar, Gul med de yngsta barnen, Röd med de mellanstora och Blå med de äldsta barnen.

Inriktningar

På Opalen är vi måna om att ha åldersanpassade avdelningar för att kunna erbjuda material och aktiviteter som utmanar barnens utveckling och lärande.

Varje avdelning har en ateljé för skapande och utforskande med konstnärligt material.

Vi vill att barnens vistelse på förskolan ska vara rolig och lärorik. Vi har en stor öppenhet och samarbete mellan avdelningarna där både barn och personal trivs och känner sig trygga tillsammans. Opalen ligger nära den vackra Varbergaskogen och Varberga centrum, vilket ger möjlighet till spännande möten i natur och kultur.

Flera gånger under året bjuds hela familjen in till familjeträffar för att ta del av barnens arbete. Vårterminen avslutas med sommarfest där barnen ställer ut sina arbeten. Vi tackar av de barn som ska börja skolan och barnen uppträder. Det blir extra festligt eftersom kockarna är med ute på gården och grillar.

Experimentum

Experimentum är Varberga förskolors återbrukscenter där barn och pedagoger erbjuds ett urval av rest- och spillmaterial för experimenterande, utforskande och skapande!

Mat

Våra kockar lagar maten från grunden och använder till största delen ekologiska varor, naturbeteskött och svenskodlad mat utan tillsatser. Till lunch serveras alltid grönsaker, vatten och knäckebröd. Maten dukas upp på ett buffébord som barnen själva är med och tar av.

Till mellanmål bjuds det på hembakat bröd.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Varbergagatan 176, Örebro.

Telefonnummer

E-post

granden.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?