Nyckelpigan

Nyckelpigan ligger i nyrenoverade lokaler centralt på väster i Tegnérområdet. Närhet till både grönområden, lekparker och centrum.

Nyckelpigan

Verksamheten ingår i en intraprenad tillsammans med andra förskolor centralt på väster.

Avdelningar

Vår förskola består av två avdelningar. Myran är en småbarnsavdelning med barn i åldern 1–3 år och Humlan har lite äldre barn i åldern 3–5 år.

Inriktningar

På vår förskola arbetar vi aktivt med barns inflytande och delaktighet. Vi tycker att det är viktigt att vara nyfikna, närvarande och inlyssnande för att fånga upp barnens tankar och idéer.

Vi strävar efter att skapa en trygg, lärorik och lustfylld miljö. Varje barns behov och individuella utveckling är en röd tråd i vår verksamhet.

Vi strävar efter att skapa en miljö som stimulerar till kreativ lek, inne och ute. Utevistelsen ser vi som en viktig del av barnens dag. Förskolan använder den välplanerade innegården varje dag till undervisning, lek och ofta äter vi också mellanmål utomhus. Avdelningen Humlan åker kontinuerligt till skogen.

På vår förskola har vi Knytte-, Knopp- och Mulleverksamhet i samarbete med Friluftsfrämjandet. Vi arbetar med Grön flagg, återvinning, kompost och en giftfri förskola.

Mat

Vi har eget tillagningskök där maten tillagas av vår kock. Maten är välbalanserad och näringsriktig och planerad utifrån förskolebarnens behov. För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig och vi tänker ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Vi vill ge förskolebarn en god smakupplevelse, därför lagar vi mat från grunden. Vi använder en stor del ekologiska råvaror, vår målsättning är 80 procent år 2020. Genom att välja ekologiska råvaror arbetar vi för en bättre miljö och sundare mat. Vi använder bara MSC-märkt fisk (MSC är en internationell miljömärkning som används för att identifiera fisk från livskraftiga bestånd, som fångats på ett hållbart sätt).

Läs mer om vårt arbete med Smartare mat.

Måltider i skolor och förskolor.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Ullavigatan 31–33, Örebro.

Telefonnummer

E-post

nyckelpigan.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!