Leklustan

Leklustans förskola ligger i en fantastiskt fin miljö på Ekeskolans område i Adolfsberg. Vi har stora fina lokaler inomhus att vistas i och vi strävar efter att ha en kreativ miljö som gör barnen nyfikna genom många olika uttryckssätt. Utomhus är gårdarna utrustade med plats för olika kreativa aktiviteter för både kropp och själ och vi har även nära till naturlig skogsmiljö direkt inpå förskolan!

Förskolan Leklustan

Avdelningar

Leklustans förskola är utformad med sju avdelningar, med flera gemensamma ytor. Vi arbetar utifrån en organisation där vi delar in barnen i åldersanpassade grupper i form av Små barn, Mellanstora barn och Stora barn.

Inriktningar

I vår miljö vill vi fortsätta att utveckla en verksamhet där barns naturliga nyfikenhet på naturvetenskap och sin omvärld tas tillvara och är en röd tråd i verksamheten. Vårt arbetssätt är att jobba utforskande och projektinriktat med stöd av observation, dokumentation, reflektion, många kreativa uttryckssätt i en inspirerande miljö och med spännande material.

Vår övertygelse är att barnen får möjlighet att känna tillit till sin egen förmåga genom att de görs delaktiga, kan påverka sin vardag och får möta pedagoger som är nyfikna på och positiva till barnens idéer och val.

Vi arbetar med ett övergripande tema för hela förskolan, kring Hållbar framtid som en viktig del i vårt utforskande arbetssätt tillsammans med barnen.

Vår vision är att barn och vuxna i vår förskola ska få möjlighet att utvecklas i en verksamhet där utforskande och nyfikenhet, fakta och fantasi, glädje och gemenskap alltid är närvarande!

Visionen försöker vi nå genom att barnen får jobba i olika utforskande projekt och i mindre grupperingar under del av dagen. Då ser vi att deras nyfikenhet, intresse och kompetens blir till ett roligt lärande för alla.

  • Barnen får möta olika material där det finns utrymme för undersökande, fantasi och skapande.
  • Barnen får undersöka sina hypoteser, prova och söka fakta.
  • Pedagogerna strävar alltid efter att skapa meningsfulla sammanhang där barnen tillsammans spekulerar och löser problem.
  • Barnen får möta vuxna som lyssnar in, tar barnen på allvar och har nära till glädje och humor.
  • Vi uppmärksammar och tar tillvara allas olikheter och stärker självkänslan, på ett positivt sätt. Detta gäller pojkar som flickor.

Mat

Våra kockar i det egna köket strävar alltid efter att laga god och hälsosam mat, på riktiga råvaror och med så få tillsatser som möjligt. Stor del av maten tillagas av ekologiska och närproducerade råvaror.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Eriksbergsgatan 3–7, Örebro.

Telefonnummer

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: