Leklunden

Förskolan Leklunden är placerad centralt på väster och har nära till det mesta, lekparker, grönområden, centrum och bra bussförbindelser. Leklunden har moderna och funktionella lokaler i ett plan. Vi arbetar aktivt med förskolans gård för att alltid kunna erbjuda flera olika aktiviteter.

Leklunden

Verksamheten ingår i en intraprenad tillsammans med andra förskolor centralt på väster.

Avdelningar

Leklunden består av fem avdelningar. Kojan, Bananen och Kulan är för barn i åldern 1–4 år. Lyan och Äpplet har lite äldre barn i åldern 4–5 år.

Inriktningar

Vårt mål är att skapa en trygg och stimulerande miljö som inbjuder till gemenskap, lust och lärande. Vi arbetar för att främja leken och ger många tillfällen till olika aktiviteter inomhus och utomhus. Leken stärker barns möjligheter till initiativ, inflytande och delaktighet. Förskolan lägger stor vikt vid utomhusaktivitet och att även förlägga undervisning utomhus.

Vi arbetar med genusperspektiv främst genom att se det kompetenta barnet, se individen, vara lyhörda inför barnens förslag och önskemål och vara tillgängliga vuxna som kan hjälpa till att utveckla deras idéer. Vi är engagerade i frågor kring miljö och friluftsliv i olika projekt och i dagliga aktiviteter. Vi arbetar med återvinning och giftfri förskola.

Mat

Vi har eget tillagningskök där maten tillagas av våra kockar. Maten är välbalanserad och näringsriktig och planerad utifrån förskolebarnens behov. För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig och vi tänker ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Vi vill ge förskolebarn en god smakupplevelse, därför lagar vi mat från grunden. Vi använder en stor del ekologiska råvaror, vår målsättning är 80 procent år 2020. Genom att välja ekologiska råvaror arbetar vi för en bättre miljö och sundare mat.

Vi använder bara MSC-märkt fisk (MSC är en internationell miljömärkning som används för att identifiera fisk från livskraftiga bestånd, som fångats på ett hållbart sätt).

Läs mer om vårt arbete med Smartare mat.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Prinsgatan 2, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?