Leklunden

Förskolan Leklunden är placerad centralt på väster och har nära till det mesta, lekparker, grönområden, centrum och bra bussförbindelser. Leklunden har moderna och funktionella lokaler i ett plan. Vi arbetar aktivt med förskolans gård för att alltid kunna erbjuda flera olika aktiviteter.

Leklunden

Nyfiken på Leklunden? Välkommen att besöka oss!

Sista måndagen i november, januari, mars och maj kl. 10 är familjer välkomna att hälsa på oss på Leklunden. Ni kanske funderar på att söka plats hos oss, eller har sökt och vill komma och se hur vi har det i verksamheten. Varmt välkomna!

Verksamheten ingår i en intraprenad tillsammans med andra förskolor centralt på väster.

Avdelningar

Leklunden består av fem avdelningar. Kojan och Bananen har barn i åldern 1–3 år och Lyan, Kulan och Äpplet har lite äldre barn i åldern 3–5 år.

Inriktningar

Vårt mål är att skapa en trygg och stimulerande miljö som inbjuder till gemenskap, lust och lärande. Vi arbetar för att främja leken och ger många tillfällen till olika aktiviteter inomhus och utomhus. Leken stärker barns möjligheter till initiativ, inflytande och delaktighet. Förskolan lägger stor vikt vid utomhusaktivitet och att även förlägga undervisning utomhus.

Vi arbetar med genusperspektiv främst genom att se det kompetenta barnet, se individen, vara lyhörda inför barnens förslag och önskemål och vara tillgängliga vuxna som kan hjälpa till att utveckla deras idéer. Vi är engagerade i frågor kring miljö och friluftsliv i olika projekt och i dagliga aktiviteter. Vi arbetar med Grön flagg, återvinning och giftfri förskola

Mat

Vi har eget tillagningskök där maten tillagas av våra kockar. Maten är välbalanserad och näringsriktig och planerad utifrån förskolebarnens behov. För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig och vi tänker ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Vi vill ge förskolebarn en god smakupplevelse, därför lagar vi mat från grunden. Vi använder en stor del ekologiska råvaror, vår målsättning är 80 procent år 2020. Genom att välja ekologiska råvaror arbetar vi för en bättre miljö och sundare mat. Vi använder bara MSC-märkt fisk (MSC är en internationell miljömärkning som används för att identifiera fisk från livskraftiga bestånd, som fångats på ett hållbart sätt).

Läs mer om vårt arbete med Smartare mat.

Måltider i skolor och förskolor.

Besöksadress

Prinsgatan 2, Örebro.

Telefonnummer

  • Bananen, 019-21 26 17.
  • Kojan, 019-21 35 17.
  • Kulan, 019-21 35 20.
  • Lyan, 019-21 35 18.
  • Äpplet, 019-21 26 18.
  • Kök, 019-21 25 05.
  • Rektor Inger Sjöbäck, 019-21 26 86, inger.sjoback@orebro.se
Senast uppdaterad: 6 november 2019
Publicerad: 13 oktober 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?