Lagan

Lagan är en Grön Flagg-certifierad förskola som ligger i ett lugnt villaområde i stadsdelen Gamla Hjärsta. Vi har nära till natur- och parkmiljöer som inbjuder till olika aktiviteter.

Lagan

Verksamheten ingår i en intraprenad tillsammans med andra förskolor centralt på väster.

Avdelningar

Lagan består av två avdelningar; Lille Skutt som är en småbarnsavdelning med 16 barn mellan 1–3 år och Bamse med något äldre barn, 22 barn i åldrar 3–5 år. Det arbetar tre pedagoger på varje avdelning.

Inriktningar

Vårt mål är att skapa en trygg och stimulerande miljö, såväl ute som inne, som inbjuder till gemenskap, lust och lärande.

Vi strävar efter lugn och harmonisk miljö där barnet kan utvecklas i sin takt med fokus på aktiviteter som stärker barns möjligheter till initiativ, inflytande och delaktighet.

Vi arbetar med genusperspektiv främst genom att se det kompetenta barnet, se individen, vara lyhörda för barnens förslag och önskemål, vara tillgängliga vuxna som kan hjälpa till att utveckla deras idéer. Vi lägger stor vikt vid fritt skapande.

Vi är engagerade i frågor kring miljö och friluftsliv i olika projekt och dagliga aktiviteter. Vi arbetar med Grön Flagg, återvinning och kompostering.

Mat

Vi har eget tillagningskök där maten tillagas från grunden av vår kock. Maten är välbalanserad och näringsriktig och planerad utifrån förskolebarnens behov. Vi vill ge barnen en smakupplevelse och vi tänker ur ett hälsofrämjande perspektiv. För oss är det viktigt att maten är både god och nyttig!

Vi använder en stor del ekologiska råvaror. Genom att välja ekologiska råvaror arbetar vi för en bättre miljö och sundare mat. Vi använder t.ex. bara MSC-märkt fisk (MSC är en internationell miljömärkning som används för att identifiera fisk från livskraftiga bestånd, som fångats på ett hållbart sätt).

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Vallnäsvägen 7–9, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?