Kristinaskolans förskola

Kristinaskolans förskola ligger på Söder i Örebro, vid Drottninggatans slut. Närheten till Stadsbiblioteket, parker och citys stora utbud ger oss goda möjligheter till utforskande i vår närmiljö! Vi har ett nära samarbete med Allégårdens förskola, när deras barn blir tre år flyttar de över till Kristinaskolans förskola tillsammans med några pedagoger.

Kristinaskolans förskola

Avdelningar

På vår förskola går barn i åldrarna 3–6 år. Vi är en förskola som består av fyra avdelningar:

  • Solstrålen, 3–4 år
  • Solrosen, 3–4 år
  • Solkatten, 4–6 år
  • Solgläntan, 4–6 år.

På vår förskola samarbetar vi över avdelningarna och lär känna alla barn och vårdnadshavare. Trygghet hos barnen och vårdnadshavare är i fokus hos oss, vi anser att trygghet är en förutsättning för allt lärande.

På Kristinaskolans förskola arbetar vi projektinriktat där barnens intressen och idéer är grunden i vårt arbete. Hos oss ser vi barnen som kompetenta individer som besitter många olika förmågor, där vi vuxna är medforskande pedagoger. För oss är delaktighet och inflytande en grundsten i vårt arbete med barnen och vårdnadshavare. Under dagarna delar vi in barnen i mindre grupper för att kunna ta tillvara på alla deras olika intressen.

Våra miljöer på förskolan är ständigt under förändring, vi utformar våra miljöer efter barnens idéer och intressen. Vi strävar efter att ha allt material tillgängligt för barnen och arbetar utifrån ett tillåtande förhållningssätt. Vi har en förmån att ha en stor och fin gård som vi använder oss mycket av i vår verksamhet, vår vision är att det som vi gör inomhus kan vi ta med oss ut.

Mat

Vi har en gemensam matsal där vi äter avdelningsvis, maten levereras från Navets skolas kök.

Måltider i skolor och förskolor.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Drottninggatan 61 B, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!