Knagglabacke

Knagglabacke är en av kommunens äldsta förskolor som är i drift. Förskolan ligger i Örebros norra stadsdel vid vackra Längbrotorg.

Knagglabacke

Dags för renovering - under tiden är vi på Norrbyskolan

Knagglabacke ska genomgå en omfattande renovering som startar sommaren 2023 och pågår till och med sommaren 2024. Under den tiden har vi tillgång till tillgängliga och bra lokaler på Norrbyskolan där barnen fortsätter vara i samma grupper som nu.

Från den 1 augusti och ett år framåt är adressen till Knagglabacke, Majorsgatan 7.

Avdelningar

På Knagglabacke finns två avdelningar; Gullvivan som är en 1–3-års­avdelning och Hasselmusen som bedriver verksamhet för 3–6-åringar. Hasselmusen består av två grupper; Blå och Röd.

I vårt dagliga arbete strävar vi efter att barnen ska få tilldela sig undervisningen i mindre grupp­konstellationer. Det för att skapa en trivsam miljö, öka förutsättningarna för barnen att bli trygga, sedda och utmanas utifrån sin individuella utveckling.

På förskolan arbetar både förskol­lärare och barn­skötare. Pedagogerna är fördelade jämnt över avdelningarna för att skapa förutsättningar för en likvärdig förskola.

Filmer från avdelningarna

I filmerna nedan kan du se våra avdelningars innemiljöer.

Inriktningar

Förskolan arbetar utifrån ett tema­inriktat arbets­sätt som innebär att barnens intressen och utvecklings­behov tas tillvara i undervisningen. Barnens delaktighet och inflytande ligger till grund för verksamheten.

Varje läsår har förskolan också ett eller flera gemensamma fokus­områden som är med och styr innehållet i verksamheten. Läsåret 20–21: Digitalisering, Interkulturellt arbete och Språk.

Miljön både ute och inne utformas för att stimulera och utmana barnen i deras utveckling. Därav är den också föränderlig och ses som en pågående process. Förskolans samtliga avdelningar nyttjar när­områdets olika miljöer såsom parker, skogs- och andra grön­områden genom regelbundna utflykter. Utomhus­pedagogik sker minst en gång om dagen.

Leken och samspelet med andra barn är viktiga instrument för lärande och utveckling och prioriteras därför också högt i undervisningen på Knagglabacke.

Mat

Maten levereras från förskolan Villekulla. Maten lagas av ekologiska och närproducerade produkter i så stor utsträckning som möjligt. Vegetarisk kost ligger i fokus.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Bromsgatan 16, Örebro. Från den 1 augusti och ett år framåt är adressen till Knagglabacke, Majorsgatan 7.

Telefonnummer

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: