Knagglabacke

Knagglabacke är en av kommunens äldsta förskolor som är i drift. Förskolan ligger i Örebros norra stadsdel vid vackra Längbrotorg.

Knagglabacke

Avdelningar

På förskolan finns två avdelningar; Gullvivan som är en 1–3 årsavdelning och Hasselmusen som bedriver verksamhet för 3–6 åringar. På förskolan arbetar både förskollärare och barnskötare.

Inriktningar

Barnens delaktighet och inflytande ligger till grund för verksamheten. Leken och samspelet med andra barn är viktiga instrument för lärande och utveckling vilket det finns god tid för på Knagglabacke. Vi arbetar utifrån ett temainriktat arbetssätt och lägger stor vikt vid undervisningen där språket, lärandet i kombination med leken står i fokus.

Vi skapar en stimulerande miljö både ute och inne på förskolan. Utforskande sker i olika miljöer som parker, skogen och andra grönområden som erbjuds i vårt närområde.

Mat

Maten får vi levererad från förskolan Villekulla. Maten lagas av ekologiska och närproducerade produkter i så stor utsträckning som möjligt. Vegetarisk kost ligger i fokus.

Måltider i skolor och förskolor.

Kontakt

Besöksadress

Bromsgatan 16, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!