Killevigge föräldrakooperativ

Killevigge är ett föräldrakooperativ som grundades 1992. Stor insikt i verksamheten och goda påverkansmöjligheter ges för föräldrar. Alla nya familjer får en egen kontaktfamilj.

Killevigge föräldrakooperativ

Avdelningar

På Killevigge finns tre avdelningar, Myrstacken 1–2 år, Ekorrar 3 år, Rävlyan 4–5 år med maximalt 28 platser. Vi arbetar både avdelningsvis och med tvärgrupper föra att skapa en god gemenskap mellan avdelningarna. Vi har en hög personaltäthet och en egen kock.

Inriktningar

Vi är väl förankrade i förskolans läroplan Lpfö 98, reviderad 2010. Vi är en I Ur och Skur-förskola och är knutna till Friluftsfrämjandet. I Ur och Skur är en utomhuspedagogik som beskrivs med att man "lär in ute" genom att använda alla sinnen. Utomhuspedagogiken främjar bland annat hälsan, motoriken, koncentrationsförmågan, fantasin och självkänslan. Vi använder oss av Friluftsfrämjandets friluftsskolor Mulle, Knytte och Knopp.

Vi vistas ute i princip varje dag året runt för att uppleva årets olika årstider med alla sinnen. Givetvis anpassar vi tiden utomhus efter årstid, väder och barnets förutsättningar. Det är viktigt för oss är att barnen får en positiv utevistelse.

Vi försöker arbeta efter att det man traditionellt gör inomhus kan man också på något sätt göra utomhus. Detta medför att vi ständigt måste se nya möjligheter, något som utvecklar både verksamhet och personal vilket vi även ser utvecklar barnen i den dagliga verksamheten.

Vi använder oss av TAKK när behov finns.

Föräldrarna är alltid välkomna att delta vår verksamhet och ta del av det fantastiska arbete som sker på förskolan.

Mat

Vår egen kock lagar maten från grunden. Stor vikt läggs vid närproducerade och ekologiska råvaror. Allt bröd är hembakat, och vi odlar lite grönsaker på gården. Menyerna är varierade och vi strävar efter att lära barnen en bra matkultur och nyfikenhet på nya smaker. Vi lagar också regelbundet mat i skogen eller vid vårt vindskydd på gården.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Hammarbygatan 1, Örebro.

Telefonnummer

019-28 00 13.

E-post

info@killevigge.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!