Kastanjen

Vi vistas i lokaler som ligger bredvid Hovstaskolan. Vår utemiljö inspirerar till kreativitet och lek. Vi har nära till natur och skog som erbjuder spännande möjligheter till lek, lärande och nya upptäckter.

Kastanjens förskola

Avdelningar

På Kastanjens förskola finns två avdelningar, Bladet och Blomman. Vi arbetar åldersheterogent (1–5 år) med ett nära samarbete avdelningarna emellan. Vi vistas i lokaler som ligger bredvid Hovstaskolan.

Inriktningar

Vi är mötesplatsen för glädje, nyfikenhet och trygghet. Vi erbjuder en variationsrik verksamhet där barnens intressen, olikheter och lärande tillgodoses och tas tillvara. Tiden hos oss ska vara trygg, rolig och lärorik för barnen. Vår undervisning grundar sig i allas lika värde, mänskliga rättigheter, likabehandling och bemötande. Det syftar till att ge barnen ökad förståelse för varandra och utveckla sin empati.

Vi lägger stor vikt vid leken i vår verksamhet. I leken bearbetar barnen upplevelser, tränar samarbetsförmåga, lär sig visa hänsyn och hantera konflikter. Leken stimulerar fantasin och hjälper barnen att förstå verkligheten.

Vi eftersträvar mycket utomhusaktivitet för barnen, vår utegård inspirerar till kreativitet och lek. Vi har nära till natur och skog som erbjuder spännande möjligheter till lek, lärande och nya upptäckter. Vi har även nära till lekparker som utmanar och stimulerar motoriken.

Vår målsättning är att arbeta för ett öppet klimat med trygga barn, vårdnadshavare och personal, att ha roligt tillsammans och ta tillvara varandras olikheter.

2018 tilldelades Kastanjens förskola Örebro kommuns jämställdhetspris för att vi i vårt arbete bidragit till en varaktig jämställdhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar. Kastanjens förskola är HBTQ-diplomerade.

Den gemensamma visionen för Hovsta/Dylta förskolor är att det ska vara en mötesplats för lärande och glädje. Vi arbetar aktivt för likvärdiga förskolor där varje barn ska ges förutsättningar för individuell utveckling.

Vår målsättning är att utbildningen ska genomsyras av utforskande, glädje, delaktighet och demokrati. Varje barn ska få vara sitt ”bästa jag”, utifrån sina intressen och förmågor. All undervisning utgår från läroplan för förskolan (Lpfö18).

Övningsförskola

Förskolorna i vårt område är övningsförskolor vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Örebro universitet och tar emot studenter som gör sin verksamhets­förlagda utbildning ute på våra förskolor.

Mat

Kastanjens förskola har mottagningskök och får sin lunch från Hovstaskolan, där maten produceras från grunden enligt livsmedelsverkets rekommendationer.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Lundhagsvägen 5 (mellan Hovstaskolan och Lunds Gård).

Telefonnummer

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: