Kastanjen

Vi vistas i lokaler som ligger bredvid Hovstaskolan. Vår utemiljö inspirerar till kreativitet och lek. Vi har nära till natur och skog som erbjuder spännande möjligheter till lek, lärande och nya upptäckter.

Kastanjen

Avdelningar

På Kastanjens förskola finns två avdelningar, Bladet och Blomman. Vi arbetar åldersheterogent med ett nära samarbete avdelningarna emellan.

Inriktningar

Vi är mötesplatsen för glädje, nyfikenhet och trygghet.

Vår målsättning är att arbeta för ett öppet klimat med trygga barn, vårdnadshavare och personal, att ha roligt tillsammans och ta tillvara varandras olikheter.

Vårt arbete utgår från läroplan för förskolan Lpfö 18. Kastanjens förskola bedriver undervisningen utifrån Örebro modellen – för en jämlik förskola. Örebromodellen är ett topp 25, 2025 projekt med fokus på värdegrunds–, normkreativitets– och jämlik­hets­frågor och en del av det dagliga förskolearbetet. Under flera års tid har Kastanjens förskola arbetat med att ta fram Örebromodellen – för en jämlik förskola, för att säkerställa en jämlik förskola för alla barn. Modellen har utvecklats av pedagoger för pedagoger.

2018 tilldelades Kastanjens förskola Örebro kommuns jämställdhetspris för att vi i vårt arbete bidragit till en varaktig jämställdhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar. Kastanjens förskola är HBTQ-diplomerade.

Övningsförskola

Förskolorna i vårt område är övningsförskolor vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Örebro universitet och tar emot studenter som gör sin verksamhets­förlagda utbildning ute på våra förskolor.

Mat

Kastanjens förskola har mottagningskök och får sin lunch från Hovstaskolan, där maten produceras från grunden enligt livsmedelsverkets rekommendationer.

Måltider i skolor och förskolor.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Lundhagsvägen 5 (mellan Hovstaskolan och Lunds Gård).

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?