Hedenhös föräldrakooperativ

Hedenhös föräldrakooperativ är en förskola med inriktningen "I ur och skur" med stort föräldraengagemang och inflytande. Vi finns mitt i Hedens bilfria bostadsområde i Mellringe, med natursköna områden strax intill förskolan. Med våra eldrivna lådcyklar tar vi oss enkelt ut på utflykter även en bit ifrån förskolan.

Grind och ingång till Hedenhös föräldrakooperativs lekytor utomhus och förskolbyggnad

Avdelningar

Förskolan har en avdelning med 21 barn i åldrarna 1–6 år. Lokalerna är byggda för förskoleverksamhet med anpassade ytor och en stor fin går för barnen att leka på.

Inriktningar

Vi är medlemmar i Friluftsfrämjandet och inriktade på Ur och skur-pedagogiken, ett upplevelsebaserat lärande för en hållbar livsstil i praktiken. Genom det utomhuspedagogiska förhållningssättet förläggs undervisningen både i utomhus- och inomhusmiljöer och kopplar samman teori och praktik med upplevelser och reflektion.

Varje vecka har vi skogsgrupper med Mulle, Knytte och Knopp. Barnen får lära sig att bli bekväma i naturen och att upptäcka skog och mark till fots. Det finns så mycket att upptäcka, om vi bara tittar lite närmare.

På vintern kan de äldre barnen gå på Lagge och lära sig åka skidor. Barnen och minst en förälder måste vara medlemmar i Friluftsfrämjandet, i dagsläget står förskolan för medlemsavgiften.

Sång, musik, dans, skapande, gymnastik och rörelse ingår också i vår verksamhet.

Mat

Vi har en egen kock som bakar allt bröd och lagar all mat från grunden med färska ekologiska och närodlade råvaror av hög kvalitet.

Varje vår och sommar får barnen odla egna grönsaker i vårt trädgårdsland och under höstterminen skördar vi tillsammans. Vår kock använder grönsakerna i matlagningen så vi får äta våra egenodlade grönsaker.

Vi har ett eget vindskydd och grillplats på förskolans område där vi kan äta lunch eller mellanmål.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

För att ansöka om plats på fristående förskolor kontaktar du den fristående verksamheten direkt.

Kontakt

Besöksadress

Anna-Lisa Forsbergers väg 54, Örebro.

Telefon

019-25 20 90.

E-post

info@hedenhos.se.

Lämna klagomål

Vill du lämna klagomål på vår verksamhet är du välkommen att prata med oss på förskolan. Du kan även ringa eller mejla.

Mer information om vem som hanterar klagomål och vad du kan göra.

Senast uppdaterad:
Publicerad: