Hallongården

Vi är en liten förskola som ligger centralt i vackra Vivalla med nära till biblioteket, flera lekplatser och skogen som vi ofta besöker.

Hallongården

Avdelningar

Vi har två avdelningar:

  • Gul, 1–3 år
  • Rosa, 3–5 år.

Inriktningar

På Hallongården arbetar vi projektinriktat utifrån barnens intressen och behov. Vi delar in barngrupperna i mindre grupper under stora delar av dagen och ser hur varje individ har lättare att komma till tals och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger stor vikt på tryggheten, då ett tryggt barn lära sig snabbare och utvecklas. Språket är oerhört viktigt och lägger grunden för barnets framtid. När vi arbetar språkutvecklande ligger ett stort ansvar på pedagogen för att se till att barnen får med sig ett rikt språk och att alla läroplanens delar vävs in naturligt i förskolans utforskande.

Vårdnadshavarna har en naturlig plats i vår förskola och vi arbetar aktivt med att göra dem delaktig i verksamheten genom att exempelvis bjuda in vårdnadshavarna och lägga ut mycket bilder på Unikum som är ett fönster in i förskolan.

Mat

Vår mat tillagas i Mellringeskolans kök, som lagar maten från grunden med hög andel ekologiska råvaror och undviker tillsatser. De vill bidra till en hållbar utveckling, ett bra klimat och en bra framtid för våra barn. Mellringeköket är KRAV-certifierade och följer Livsmedelsverkets råd om bra mat i förskolan och skolan, att barn och elever serveras näringsriktiga måltider.

Måltider i skolor och förskolor.

Besöksadress

Prosagatan 25 B, Örebro.

Telefonnummer

E-post

hallongarden.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad: 24 september 2019
Publicerad: 12 oktober 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?