Dibber Kottebo

Förskolan Kottebo hittar du vackert beläget i Rynningeåsen där vi finns just i skogskanten. Här har vi goda möjligheter till inspirerande och lärorika uteaktiviteter

Heilanthus Kottebo

Kultur och natur

Vi har närhet till såväl kultur som natur vilket besöks ofta. Dessa områden kompletteras med hjälp av vår Hoja-cykel där barnen får möjlighet att komma iväg på lite längre upplevelser och utforskande i närområdet.

Med hjälp av våra förskolecyklar besöker vi ofta Rynningevikens naturreservat och med jämna mellanrum även ställen som Stadsbiblioteket, Stadsparken, Wadköping och Svampens lekplats.

Sedan i januari 2014 har vi också en förskolebuss. De äldsta barnen får åka på äventyr med den, ofta till olika naturreservat men också till bibliotek, lekparker och olika studiebesök. På vintern blir det några äventyr till spännande ställen som Ånnaboda.

Unikum

Vi arbetar med webverktyget Unikum. Det möjliggör för dig som vårdnadshavare att följa barnets vardag och lärande i bilder, filmklipp och text som är kopplade till läroplanen.

Välkommen till oss

Har du frågor och funderingar eller om du vill komma på besök hos oss är du varmt välkommen att höra av dig!

Instagram

Till våren har vi öppet hus. Information kommer på vår Instagram dibber_kottebo. Följ oss gärna där för att se vad vår verksamhet har att erbjuda.

Avdelningar

Förskolan består av sju avdelningar.

Inriktningar

Vår profil är Ut & njut, som bygger på ett upplevelsebaserat lärande där barnen bland annat lär sig genom att regelbundet besöka och uppleva spännande platser utanför förskolan. Allt vi kan lära oss inne kan vi även lära ute.

Vi engagerar oss i vår miljö på många olika sätt. Vi deltar varje år i skräpplockardagar som Håll Sverige Rent anordnar. Vi sopsorterar allt vårt avfall. Alla matrester komposteras. Vi arbetar aktivt med barns integritet och material från ”Treskablinoll”.

Föräldrasamverkan är något vi värderar högt. Vi bjuder in till framåtsyftande samtal, utvecklingssamtal och föräldramöte. Förskolan har ett föräldraråd där en representant från varje avdelning deltar. Vi har också ett gemensamt Luciafirande ute på vår fina gård i december. Förskolansdag firar tillsammans med vårdnadshavarna med picknick och olika aktiviteter i maj.

Vi hjälper barnen att kommunicera genom olika metoder som TAKK och bildschema för att stärka deras språk.

Mat

Kottebo erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök. Genom att vi lagar maten från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst som vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter. Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Kontakt

Besöksadress

Hindergårdsgatan 22, 703 81 Örebro.

Kontakt

Rektor Matilda Fyrpihl, 076-209 20 69.

Avdelningar

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!