Dibber Kottebo

Förskolan Kottebo hittar du i natursköna Rynningeåsen i Örebros norra del. Vår ut och njut-profil utgår ifrån ett upplevelsebaserat och situationsanpassat lärande.

Heilanthus Kottebo

Avdelningar

Förskolan består av sju avdelningar.

Inriktningar

Vårt fokus ligger på ut och njut och utomhuspedagogik, som är en stor del i vår undervisning. Kottebo har en fantastiskt stor gård med kuperad terräng, asfalterade ytor där du kan cykla, rita med utekritor och där vi målat underlag för lek och spel. Det finns en stor sandlåda för bygg och konstruktion av olika dess slag och en gräsmatta som bjuder in till lek, rörelse, samkväm och fest tillsammans med er familjer.

På förskolan har vi mobil utbildning med vår förskolebuss och våra Hojacyklar tar vi oss ut på äventyr, för att utforska vidare i de olika miljöer som vi besöker. Naturreservaten i Örebro med omnejd får besök av oss och andra barnvänliga kulturområden.

Läs mer om vår ut och njut-profil, mobil förskola, värdegrund med mera på vår webbplats.

Mat

Kottebo erbjuder god och näringsriktig mat från eget tillagningskök. Genom att maten lagas från grunden blir den både godare och mer hälsosam, inte minst då vi använder oss av ett stort antal ekologiska produkter.

Vid val av vilken mat vi ska servera följer vi de riktlinjer för förskolor som Livsmedelsverket har satt upp, vilka bygger på att fylla barnens dagliga behov av energi och näring. Dessutom har våra kockar genomgått utbildning inom livsmedelshantering och egenkontroll (HACCP).

Daglig uppdatering kring matsedel och dagens lunch sker på Kökets instagram.

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Ansök om plats via digitalt formulär på vår hemsida. För frågor om plats eller övriga frågor kring förskolan kontakta rektor

Just har vi inga fysiska visningar av förskolan. Följ oss gärna på instagram för att för att ta del av den senaste informationen.

Kontakt

Besöksadress

Hindergårdsgatan 22, 703 81 Örebro.

Kontakt

Rektor Matilda Fyrpihl, 076-209 20 69, matilda.fyrpihl@dibber.se.

Avdelningar

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?