Emilia

Förskolan Emilia är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär bland annat att barnen i projektform får undersöka och utforska sina tankar, idéer och intressen. Dans, foto, lera, film, måla, bygg och konstruktion är en del av de uttryckssätt barnen ges möjlighet att utforska.

Emilia

Förskolan Emilia ingår i intraprenaden Varberga förskolor.

Avdelningar

Förskolan har fyra avdelningar: Solen 1–2 år, Regnbågen 2–3 år, Månen 3–4 år och Stjärnan 5–6 år.

Inriktningar

Emilia är byggd för att stimulera och bjuda in till möten. Förskolan har en gemensam entré och i huset finns en stor ljus piazza med studio, matsal, stor ateljé och utrymme för rollek.

I studion får barnen möjlighet att arbeta kreativt med digitala verktyg som läsplatta, ritbräda och projektor tillsammans med ljud eller bygg- och konstruktionsmaterial.

Barnens idéer genomsyrar verksamheten och de erbjuds möjligheter att utforska och undersöka tillsammans. Avdelningarnas miljöer är uppdelade i stationer och väl genomtänkta. Där finns bland annat stationer för bygg och konstruktion, sand och vatten.

Det finns ett rikt utbud av konstnärligt material i ateljéerna där barnen får prova sina idéer tillsammans med andra.

Under stora delar av dagen är barnen indelade i mindre grupper. På morgon och eftermiddag är vi tillsammans över avdelningarna.

Det ska vara kul att gå på förskolan Emilia. Vi vill att barnen tillsammans med sina kompisar och nyfikna pedagoger ska få en positiv inställning till kunskap nu och i framtiden.

Mat

Våra kockar lagar maten från grunden och använder till största delen ekologiska varor, naturbeteskött och svenskodlad mat utan tillsatser. Till lunch serveras alltid grönsaker, vatten och knäckebröd. Maten dukas upp på ett buffébord som barnen själva är med och tar av.

Till mellanmål bjuds det på hembakat bröd.

Måltider i skolor och förskolor.

Experimentum

Experimentum är Varberga förskolors återbrukscenter där barn och pedagoger erbjuds ett urval av rest- och spillmaterial för experimenterande, utforskande och skapande!

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Varbergagatan 256, Örebro.

Telefonnummer

E-post

emilia.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?