Emil

Förskolan Emil är inspirerad av Reggio Emilias filosofi. Detta innebär bland annat att barnen i projektform får undersöka och utforska sina tankar, idéer och intressen. Vi erbjuder barnen en mångfald av uttryckssätt i den dagliga verksamheten.

Emil

Förskolan Emil ingår i intraprenaden Varberga förskolor.

Avdelningar

Emil är en förskola med tre avdelningar. Upptäckarna 1–2 år, Äventyrarna 2–4 år och Uppfinnarna 4–5 år.

Inriktningar

Förskolan ligger centralt i Varberga. Vi har gångavstånd till Varbergaskogen, lekparker och biblioteket. På Emil har vi roligt och skapar tillsammans en lustfylld och meningsfull vardag!

Det är viktigt att barnen får möjlighet att bli sitt bästa jag, finna ro och växa i gemenskap med andra, detta även över avdelningsgränserna. Vi har ett gott samarbete mellan avdelningarna där både de stora och små barnen kan lära av varandra.

På förskolan uppmuntras barnen att pröva själva och ha tilltro till sin egen förmåga. Alla avdelningar ger nya utmaningar för barnen och de ges möjlighet att utforska olika former av skapande. Exempelvis lera, måleri, teckning, dans, drama, bygg och konstruktion och digitala medier. Förskolan Emil har även en ateljé och en ateljérista som erbjuder en atmosfär av möjligheter och främja barnens estetiska uttryckssätt.

Vi strävar efter att ha en god daglig kontakt med familjerna, som är en viktig del i vårt arbete på förskolan. Under året har vi familjefester och utställningar som hela familjen är inbjuden till. Föräldrarna är alltid välkomna in att delta i sina barns verksamhet och ta del av det fantastiska arbete som sker på förskolan.

Vi använder oss av ett webbaserat forum för kontakt med vårdnadshavare. Det heter unikum.net. Där lägger vi ut veckobrev, informationsbrev och blogginlägg om vad vi gör på förskolan.

Mat

Vi har ett mottagningskök och vår mat kommer från förskolan Emilia. Kockarna lagar maten från grunden och använder till största delen ekologiska varor, naturbeteskött och svenskodlad mat utan tillsatser. Till lunch serveras alltid grönsaker, vatten och knäckebröd. Maten dukas upp på ett buffébord som barnen själva är med och tar av.

Till mellanmål bjuds det alltid på hembakat bröd. Till det serveras det exempelvis mjölk, smoothie eller yoghurt.

Måltider i skolor och förskolor.

Experimentum

Experimentum är Varberga förskolors återbrukscenter där barn och pedagoger erbjuds ett urval av rest- och spillmaterial för experimenterande, utforskande och skapande!

Förskolan – en bra start inför skolgång

I förskolan utvecklar barnet sitt språk och tränar på hur man är en bra kompis.

Läs mer om förskolans fördelar på sidan Förskolan – en bra start.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Varbergagatan 39 A, C-huset, Örebro.

Telefonnummer

E-post

emil.forskola@orebro.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?