Allégården

Allégårdens förskola ligger på Söder i Örebro, vid Drottninggatans slut. Närheten till stadsbiblioteket, parker och citys stora utbud ger oss goda möjligheter till utforskande i vår närmiljö! Vi har ett nära samarbete med Kristinaskolans förskola, dit barnen överintroduceras när de blir cirka tre år tillsammans med några pedagoger som följer barnen.

Allégården

Avdelningar

På vår förskola går barn i åldrarna 1–3 år. Vi är en mindre förskola, med två avdelningar:

  • Solen, 1–3 år
  • Månen, 1–3 år.

På vår förskola samarbetar vi över avdelningarna och lär känna alla barn och vårdnadshavare. Trygghet hos barnen och vårdnadshavare är i fokus hos oss, vi anser att trygghet är en förutsättning för allt lärande. Vi samarbetar mellan avdelningarna vid flera tillfällen under dagen och har ett gemensamt torg där vi öppnar och stänger.

På Allégårdens förskola arbetar vi projektinriktat där barnens intressen och idéer är grunden i vårt arbete. Hos oss ser vi barnen som kompetenta individer som besitter många olika förmågor, där vi vuxna är medforskande pedagoger. För oss är delaktighet och inflytande en grundsten i vårt arbete med barnen och vårdnadshavare.

Våra miljöer på förskolan är ständigt under förändring, vi utformar våra miljöer efter barnens idéer och intressen. Vi strävar efter att ha allt material tillgängligt för barnen och arbetar utifrån ett tillåtande förhållningssätt.

Mat

Vi har en gemensam matsal där vi äter avdelningsvis, samt eget kök där vår kock lagar god, hälsosam och ekologisk mat.

Måltider i skolor och förskolor.

Ansök till förskolan

Information om hur du ansöker om plats i förskolan.

Kontakt

Besöksadress

Södra allén 15, Örebro.

Telefonnummer

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!