Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Välkommen till Vintrosa skola

En F-6-skola vid kanten av Kilsbergen

 • 2019-03-08

  Vintrosa skola i Kulturnyheterna


  Kulturnyheterna har gjort två inslag från bland annat Vintrosa skola. Inslagen berör de problem som många skolor har med att rekrytera behöriga musiklärare samt de utmaningar många musiklärare upplever med att ge eleverna en musikundervisning som lever upp till läroplanens krav.

  På Vintrosa skola är vi mycket glada över att just Anders Huss arbetar som musiklärare här. Anders har många års erfarenhet som musiklärare i grundskolan och har även arbetat som lärare på Musikhögskolan. Hos Anders möter eleverna en stimulerande och inspirerande musikundervisning och intresset för musikämnet är stort hos flera elever.

  Läs mer
 • 2019-02-26

  Vi satsar på rörelse!


  Vintrosa skola deltar i rörelsesatsningen. Bakgrunden är att barn rör sig allt mindre. Därför har skolverket tillsammans med flera andra aktörer fått i uppdrag av regeringen att införa mer fysisk aktivitet i elevernas skoldag. Svensk idrott via SISU samt Örebro Läns idrottsförbund har valt ut bland andra Vintrosa skola för att delta i Rörelsesatsningen.

  Mer rörelse ger inte bara bättre hälsa utan även välbefinnande och högre studieresultat. Vi kommer att göra många olika saker för att öka elevernas aktivitet, bland annat "fredagsfys", skoljogg, mer uteaktivitet och pausgympa i klassrummet.

  Läs mer
 • 2018-12-21
  En tomte smyger runt skolknuten.

  Jullov på Vintrosa skola


  Skolan har haft sin julavslutning. Klasserna sjöng julsånger och årskurs 6 spelade upp sitt julspel för skolans elever och sina föräldrar. Som vanligt var julspelet och hela avslutningen väldigt mysig och rolig. Nu tar skolan lov men fritids är öppet.

  Läs mer
 • 2018-12-13
  Lucia gungar kompisgunga tillsammans med en tärna, en pepparkaksgubbe och tre tomtar.

  Luciafirande på Vintrosa skola


  Läs mer
 • 2018-10-24

  KRAFT-samling på FN-dagen!


  Vintrosa skola har firat FN-dagen med en traditionell KRAFT-samling. KRAFT är skolans värdegrundsarbete (läs mer om det här). Några gånger per termin samlas hela skolan i en KRAFT-samling, för att känna gemenskap och visa upp lite av vad varje klass jobbar med. Idag hade flera klasser också teman kring fred och mänskliga rättigheter, med anledning av FN-dagen den 24.e oktober.
  Läs mer
Aktuellt

Inbjudan till informationsträff om förskoleklassen och fritidshemmet på Vintrosa skola ht-2019, se inbjudanPDF.

Ny läroplan, ny skollag, se informationsfolder från SkolverketPDF.

Läsåret 2018/2019

VT: 8 jan - 13 juni

Läsåret 2019/2020

HT: 19 aug - 20 dec
VT: 8 jan - 10 juni

Vintrosa skola | Besöksadress: Skolgatan 32
E-post: vintrosa.skola@orebro.se | Tel: 019 - 21 50 11

Örebro kommuns webbplats
Vintrosa skola