Lyssna   
Hem

Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet förbereder du dig för vidare studier inom teknik, naturvetenskap eller andra vetenskapliga områden.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program.

På Teknikprogrammet har vi ett genomtänkt upplägg där du som elev får möjlighet att varva teoretiska och praktiska ämnen. Det här gör att dina tre år hos oss blir innehållsrika, spännande och redo för att studera vidare

År 1 är ett gemensamt teknikår då du bland annat får en introduktion i teknik: hur teknikutvecklingsprocesser fungerar från idé och modell, produkt eller tjänst till användning och återvinning. Du får också själv praktiskt pröva olika typer av teknik och hur man utvecklar teknik. Denna gör att du får pröva på många olika områden som ger dig insikter om vilket teknikområde du senare vill fördjupa dig i.

År 2 och 3 läser du ditt inriktningsval.

 

Inriktningar


■ Design och produktutveckling 

Inriktningen vänder sig till dig som är intresserad av design och som vill lära dig hur man utvecklar nya produkter. Du läser kurser som handlar om designprocess och designmetodik. Dessutom får du lära dig att jobba med datorn som redskap inom design och konstruktion. Du får arbeta mycket praktiskt på denna inriktning.

PoängplanPDF

■ Information och medieteknik

Inriktningen passar dig som vill lära dig mer om datorer eller som vill jobba med datorn som redskap. Du läser exempelvis kurser som handlar om datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

PoängplanPDF

■ Produktionsteknik

Inriktningen ger dig kunskaper om produktion och företagande. Du lär dig förstå hur man utvecklar en idé till en färdig produkt. Du får också lära dig arbeta med maskiner inom industrin och hur de maskinerna fungerar.

PoängplanPDF

■ Samhällsbyggande och miljö

Inriktningen passar dig som vill lära dig mer om arkitektur, samhällsbyggande och miljö. Du kommer att läsa kurser som handlar om byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.

PoängplanPDF

■ Teknikvetenskap

Inriktningen vänder sig till dig som vill läsa mer matematik, fysik och teknik. Du lär dig använda teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

PoängplanPDF


Teknikprogrammet finns på Tullängsgymnasiet.

Om du vill veta mer om programmen kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledaren på respektive skola eller läsa mer på Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av: Lisette Andersson, 2015-05-29 15.49
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 65 77 | riksgymnasiet.kansli@orebro.se