Lyssna   
Hem

El- och energiprogrammet

På El- och energiprogrammet startar inriktningen direkt år 1. Det innebär att blivande elever måste söka direkt till respektive inriktning. Det finns ingen inriktningsgaranti, utan utbildningen startar om det finns tillräckligt med elevunderlag.

  • Dator- och kommunikationsteknik - utbildningen leder till olika yrken inom IT-branschen, högskolestudier och eget företagande. På inriktningen får du kunskaper i hårdvara, operativsystem, hur nätverk planeras, installeras och administreras, att programera och att göra avancerade webbsidor.
    Exempel på framtida yrken är nätverkstekniker, servicetekniker och supporttekniker.
  • Elteknik - Du som vill jobba fritt och självständigt och som tycker att det är kul att lösa tekniska problem kommer att trivas som elektriker. Yrket är rörligt och ansvarsfullt och dina arbetsuppgifter är omväxlande. Utbildningen samarbetar med installationsföretagen i Örebro och Elbranschens Centrala Yrkesnämnd. Eftersom utbildningen finns med i nätverket ETG, har du både yrkesexamen och yrkescertifikat efter slutförd utbildning, vilket ger en ETG kvalitetssäker utbildning.
    Exempel på framtida yrken är elektriker och larmtekniker.

El-och energiprogrammet finns på Tullängsgymnasiet.

Läs mer på Tullängsgymnasiets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du vill fördjupa dig ytterligare om programmen kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledaren på respektive skola eller läsa mer på Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av: Lisette Andersson, 2015-02-24 14.07
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 65 77 | riksgymnasiet.kansli@orebro.se