Lyssna   
Hem

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer eller datorer och kommunikation.

Vägg med elanslutningar.

El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedamde program, vilket betyder att du har möjlighet till att börja jobba direkt efter gymnasiet.

På programmet väljer du inriktningen direkt till årkurs 1. Det innebär att blivande elever måste söka direkt till respektive inriktning. Det finns ingen inriktningsgaranti, utan utbildningen startar om det finns tillräckligt med elevunderlag.


Inriktningar


■ Dator- och kommunikationsteknik

Utbildningen leder till olika yrken inom IT-branschen, högskolestudier och eget företagande. På inriktningen får du:

- kunskaper i hårdvara och operativsystem
- hur nätverk planeras, installeras och administreras
- lära dig att programmera och göra avancerade webbsidor

Exempel på framtida yrken är nätverkstekniker, servicetekniker och supporttekniker.

■ Elteknik

Du som vill jobba fritt och självständigt och som tycker att det är kul att lösa tekniska problem kommer att trivas som elektriker. Yrket är rörligt och ansvarsfullt och dina arbetsuppgifter är omväxlande.

Utbildningen samarbetar med installationsföretagen i Örebro och Elbranschens Centrala Yrkesnämnd. Eftersom utbildningen finns med i nätverket ETG har du både yrkesexamen och yrkescertifikat efter slutförd utbildning, vilket ger en ETG-kvalitetssäker utbildning.

Exempel på framtida yrken är elektriker och larmtekniker.


El- och energiprogrammet finns på Tullängsgymnasiet. Om du vill veta mer om programmet kan du antingen kontakta studie- och yrkesvägledaren på respektive skola eller läsa mer på Skolverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av: Lisette Andersson, 2015-05-27 14.28
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade | Box 31188, 701 35 Örebro
019-21 65 77 | riksgymnasiet.kansli@orebro.se