Beställ julskinkan i god tid!

En stor hög med julskinkor, överst en skylt: "Beställ julskinkan i god tid".

På ett traditionellt svenskt julbord bör det finnas inlagd sill, sillsallad, strömming, ål, gravad lax, lutfisk med vitsås, olika korvar, leverpastej, syltor, rödbetssallad, Jansons frestelse, köttbullar, revbensspjäll, potatis, olika kålsorter, vörtbröd, risgrynsgröt och dopp-i-grytan. Förutom allt detta kan det även finnas olika regionala specialiteter.

Till dessert kanske det serveras ris à la malta. Till detta kan man dricka julmust, mumma, svagdricka eller julöl. Några tar sig säkert också något starkt.

Men viktigast är väl ändå julskinkan! Så beställ julskinkan i god tid!

Stadsarkivets bildavdelning önskar er alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Text: Marie Esplund-Lynn

Bildhantering: Satu Timonen
Fotografier: Erik Sjökvist. ECS-D31-031. Denna julskinka såldes på Konsums charkfabrik redan 1939.

 

Ursprungligen publicerad som Månadens bild december 2008.

Senast uppdaterad: 3 augusti 2016

Publicerad: 3 augusti 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?