Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Skolrestaurangen

I skolrestaurangen är vi två stycken kockar som tillsammans tillagar ca 155 portioner varje dag till Närkes Kils skola och Sörgårdens förskola.

Vision

Vår vision är att alla elever ska äta av restaurangenhetens näringsriktiga måltider varje dag och tycka att maten ser god ut och smakar bra. Detta gör vi genom att variera råvaror, konsistens, smak och utseende samt att måltiderna blir en viktig del av skoldagen. Kan vi få våra gäster nyfikna så blir det också lättare att bygga upp en ny matkultur där fisken inte är en "pinne" och att det finns mer än pizza och hamburgare. Mat är så mycket mer än det.

Våra mål

Vi lagar maten i vårt egna kök och lägger stor vikt vid att laga maten från grunden med hög andel ekologiska råvaror och att undvika tillsatser. Vi vill bidra till en hållbar utveckling, ett bra klimat och en bra framtid för våra barn.

Restaurangenheten strävar efter att följa Livsmedelsverkets råd om bra mat i förskolan och i skolan så att barn och elever serveras näringsriktiga måltider. Vi har nödvändiga rutiner och system för att säkerställa att maten är säker (riskfri och hygienisk).

Vi vill ha nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Tveka inte att höra av dig till oss om det är något du undrar över. Vi finns till för just dig!

Specialkost

Om ett barn/eleven har behov av specialkost, kontakta skolsköterskan.

I de fall barnet/eleven ska börja förskoleklass, eller börja på en ny skola, kan det vara bra att kontakta skolrestaurangen direkt för att specialkosten ska kunna ges från första dagen. Kontakta därefter skolsköterskan.


Dela:

14 december 2017 • 08.03

Närkes Kils skolrestaurang

Dagligen serveras en huvudrätt (kött eller fisk), en vegetarisk rätt och en varierad salladsbuffé. I stort sett all mat lagas från grunden och utan tillsatser. Vi försöker att använda så mycket ekologiska och rättvisemärkta produkter som möjligt.

Skolrestaurangen är även KRAV-certifierad. Du kan läsa mer om det här.länk till annan webbplats

Här är certifikatet.PDF

Vårt mål är att servera god och näringsriktig mat till våra gäster.

Vi är två kockar som arbetar här. Mona Wilhelmsson och Anna-Lena Andersson. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att hälsa på oss i Närkes Kils skolrestaurang.

Kontakt:
Telefon till köket: 019-214522
Arbetsledare Maria Liljekvist: 019-213023
Kostchef Patrice Graner: 019-214344

Veckomeny

Från och med nu kommer veckomenyn presenteras via en länk istället för ett månadsblad. Klicka här så hittar du aktuell meny.länk till annan webbplats

Närkes Kils skola | Hammarby 225 | 70592 Örebro | Karta
E-post: narkes.kils.skola@orebro.se | Tel. 019-214516
Örebro kommuns webbplats
Närkes Kils skola