Örebro kommuns webbplats Startsida Sidhuvud
In English

|

 • Började på Risbergska 1971
  Nöjd Astrid summerar 45 bra år


  [26 maj]
  Astrid Gustafson Ståhl hörde till den första årskullen som tog studenten från Risbergska. Än idag är hon kvar på skolan men nu som lärare. Det är det dagliga mötet med unga människor som fått Astrid att stanna i över 40 år.

  Läs mer
 • Programmet för sista veckan


  [25 maj]
  Klicka på bilden för att läsa broschyren om avslutningsveckan i pdf-format. Programmet för sista veckan är litet justerat. Senaste ändringen är att det serveras lunch på Rosta gärde under Krampen.Klicka upp programmet och dubbelkolla så att du inte missar något viktigt!

  Läs mer
 • Risbergska 45 år
  - födelsedagskalas och gravöl


  [17 maj]
  På tisdagen bjöds vi på 45 meter tårta på Risbergska, i en kombination av födelsedagskalas och gravöl, nu när det bara är en knapp månad kvar av Risbergskas tid som ungdomsskola. Under tårtkalaset visades en film där tidigare elever berättade om vad Risbergska har betytt för dem. Filmen är gjord av eleverna på samhällsvetenskapsprogrammets medieinriktning. Klicka på "Läs mer" för att se filmen.

  Läs mer
 • Sista Krampen närmar sig


  [11 maj]
  Här är filmen som ska tagga alla grisar inför sista Krampen innan Risbergska flyttar.
  Ja ... jo ... i och för sig ... visst ... filmen är en gemensam produktion för eleverna på både Karro och Risbergska/Rudbeck (eftersom de flesta grisar flyttar till Rudbeck till hösten). Här finns instruktioner för alla grenar som ingår i Krampen. Men visst ska vi vinna?
  GRISAR GRISAR GRISAR! NÖFF NÖFF NÖFF!

  Läs mer
 • Pressfrihetens dag i fokus
  för medieeleverna


  [4 maj]
  Jeanette Gustafsdotter, VD för Tidningsutgivarna, gillar att medieeleverna arbetar med yttrandefrihet och tryckfrihet. Bild: Hasse Wassaether/TU FN:s pressfrihetsdag 3 maj uppmärksammades av medier i hela Sverige – inte minst för att den svenska Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år i år. Även medieeleverna på Risbergskas samhällsvetenskapsprogram uppmärksammar pressfriheten.Medieeleverna har undersökt gymnasieungdomars syn på mediers frihet – och konstaterat att många vill ha fler förbud. Tidningsutgivarnas VD Jeanette Gustafsdotter är bekymrad:– Vi har tryck- och yttrandefrihet i Sverige och med hårdare lagar riskerar man att tunna ut den friheten, säger hon i medieeleven Viktoria Vanhanarkaus intervju med henne.länk till annan webbplats

  Läs mer
 • Följden av skolfrukost


  [4 maj]
  När Risbergska gymnasiet bjuder eleverna på frukost blir resultatet inte bara mätta och glada elever. När det är dags för lunch uppträder en oväntad effekt. Medieeleven Helena Magnusson avslöjar mer på bloggenlänk till annan webbplats!

  Läs mer
 • Vem ska få pedagogiskt pris?


  [4 april]
  Skickliga pedagoger betyder så mycket! Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse. Nomineringsperioden är 1–30 april. Ta chansen att nominera!

  Läs mer

Här hittar du viktig informationPDF för läsåret 15-16

Länk: Läs gymnasiekatalogen som pdf

Klicka på bilden och läs gymnasiekatalogen!

Snabblänkar

Matsedel
Info om instagram
Länk till varför välja en kommunal gymnasieskola
Bloggen
Twitter
Bild på hand som tecknar

Risbergska gymnasiet| Besöksadress: Hagagatan 53 | E-post: risbergska@orebro.se | Tel: 019-21 65 32 | Fax: 019-21 66 00