Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Rektors brev

2018-04-03

Till alla vårdnadshavare på Vintrosa och Latorps skolor

Hej!

Hoppas att ni alla haft en skön påskhelg. Förra veckan var det påsklov från skolan, men i fritidshemmen på båda skolorna bedrevs det verksamhet. Många olika aktiviteter skedde under veckan såsom utflykter, påskpyssel, dans, musik och idrott för att nämna lite av det som genomfördes.

Vill passa på att tacka så mycket för att ni var så många som kom till föräldramötet/föreläsningen den 1 mars med Karin Rosvall. Vad jag förstod så var den uppskattad av de flesta. Roligt tycker vi på skolorna när vi anordnar något som detta, att det blev välbesökt och uppskattat  

Under studiedagen arbetade lärarna bland annat med de förändrade kursplanerna utifrån digitalisering och programmering. Det är en mycket intressant tid som vi har framför oss och vi försöker möta det nya vi har att hantera i skolan på ett så bra sätt som möjligt. Därför är våra studiedagar extra viktiga att ta tillvara på.
En annan förändring vi har möta till nästa verksamhetsår är en ny stadieindelad timplan där den största utmaningen är att moderna språk kommer att läsas redan i åk 6. Jag tillsammans med huvudmannen håller på att se över hur vi ska kunna lösa det. Mer information kommer senare under våren kring vad det innebär att läsa och välja ett modernt språk.

När det gäller personal på skolorna är det inga förändringar sen jag sist skrev. Monica Setterman fritidspedagog på Vintrosa skola är tillbaka från sin sjukskrivning och Camilla Glaad börjar på deltid resten av våren i åk 2. Vi har även valt att dela på åk 2 i två grupper med två klassrum. Resten av våren kommer de att även att ha ett klassrum på nedervåningen. I höst planerar vi för att de ska ha klassrummen bredvid varandra på övervåningen.
Vi håller på att arbeta med organisationerna på de båda skolorna inför nästa verksamhetsår. Två tjänster kommer snart att finnas ute och det är vikariat för Therese som arbetar som idrottslärare som kommer att vara föräldraledig under hösten samt en tjänst som elevassistent/resurs till Vintrosa skola resten av våren och under hösten.

Snart är det dags för årets försäljning av majblomman. I veckan kommer väskorna packas och information att skickas ut.

Med detta informationsbrev skickar jag även en inbjudan till öppet hus och invigning av nya Vintrosa skola den 19 april.

Med vänlig hälsning

Ing-Marie Karlsson, rektor

Dela:

5 april 2018 • 11.09

Rektor

Ing-Marie Karlsson

019-21 50 51
070-215 73 89
ing-marie.karlsson@orebro.se

IMK

Vintrosa skola | Besöksadress: Skolgatan 32
E-post: vintrosa.skola@orebro.se | Tel: 019 - 21 50 11

Örebro kommuns webbplats
Vintrosa skola