Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Dans

Alla dansintresserade elever som börjar år 4 är välkomna att söka till vår dansprofil. Här får du möjlighet att fördjupa och förkovra dig inom den sceniska och konstnärliga dansen. Vi lägger fokus på glädjen och lusten att dansa samt att få uttrycka oss genom dans. Vikten av att skapa trygga och generösa grupper ser vi som en förutsättning för att nå våra mål.

Danselever får betyg i ämnet Idrott och hälsa samt ett intyg att man gått profilen.

Då man söker och har fått plats på Engelbrektsskolans dansprofil går man profilen i tre år (år 4-6).

Därefter söker man på nytt till år 7. Tidigare danselever har företräde till vanlig profil, men nya intresserade elever hälsas välkomna att söka. Till fördjupningsprofilen i dans sker inträdesprov i februari/mars månad, detta gäller alla som söker till fördjupning.

Sökning till dansprofilerna görs från och med i år på den vanliga skolvalsblanketten.

Danselever fördjupning i år 7-9 går i tillsammans med profilfotbollsspelare men även med elever som inte har någon profil. Man läser alla ämnen.

Stora Dansföreställningen på Engelbrektsskolan kommer att gå av stapeln vecka 10, 5-10 mars. (Studiedag 7 mars) I skolans Aula.


Årets Dansverk skapat och framfört av åk.9.

Årets Dansverk skapat och framfört av åk.9.

 

Fd danseleven Max Edsbrand berättar om sin tid på dansprofilen:

-Det bästa med Engelbrekts dansprofil var att jag fick lära mig lite av allt. Vilket är nyttigt för att bli framgångsrik inom dans idag. Under mina 4 år lärde jag mig dansa balett, modern och nutida dans, jazz samt testa på afrikansk- och Street dans. För mig var det skönt med variationen!

Jag lärde mig att utvecklas som dansare i första hand men i andra hand blev min kreativitet mer öppensinnad. Jag började våga ta plats och vissa upp mina idéer. Det har hjälpt mig att fortsätta älska dans.

Efter Engelbrekt har det hänt så oändligt mycket, nu när jag blickar tillbaka. Jag har jobbat som dansare, gått fördjupningslinjen Kulturskolan, gått med i dancecrew och senast Karolinska gymnasiets dansestet. Idag går jag på danslinjen i Kävesta folkhögskola.

Engelbrekts dansutbildning har förbättrat mina fysiska förutsättningar. Den har framför allt givit mig erfarenhet av att lära känna och utveckla mig själv. Dansutbildningen gav mig en början på ett nytt kapitel.

En anledning till att välja Engelbrektsskolans dansprofil är för att dans påverkar oss mer än vad vi tror. Träning oavsett form stärker koncentrationsförmågan under de teoretiska ämnena som svenska, matte, engelska, etc. Den största anledningen till varför dansprofilen är så bra är för att dans är en konstform, ett sätt att utrycka sig. I rörelse, utryck, utstrålning och mycket annat. Engelbrektsskolan var mitt startskott.

/Max Edsbrand
Fd dans

Text

elev på Engelbrektsskolan

Dela:

7 februari 2018 • 09.45

Engelbrektsskolan | Box 313 20, 701 35 Örebro | Besöksadress: Wadköpingsvägen 15-19
E- post: engelbrektsskolan@orebro.se | Tel: 019-21 31 21
Örebro kommuns webbplats
Engelbrektsskolan