Meny

Kommande utställningar

Läs mer om våra kommande utställningar våren 2018.

Dolda konsten II. Inköpt 2007-2017.
målningar lutade mot en vägg

Dolda konsten II

Utställningen pågår 20 januari –25 februari.

För tre år sedan gjorde Örebro konsthall en utställning där vi lyfte fram konst ur Örebro kommuns stora konstsamling. Den gången visade vi ett urval verk från de senaste hundra årens inköp. Nu gör vi Den dolda konsten #2  och lägger denna gång fokus på verk inköpta de senaste 10 åren.

Till skillnad mot den offentliga konsten ute på torg och i parker, är löskonsten deponerad ute i kommunens verksamheter och därmed "dold" för allmänheten i stort. Den finns bl.a. på äldreboenden, förskolor, skolor och i kontorsmiljöer.

Örebro konsthall ansvarar för inköp och förvaltning av konst åt Örebro kommun. Syftet med kommunens konstinköp är att berika och skapa estetiskt tilltalande miljöer i lokaler och på arbetsplatser som ägs, förhyrs eller används av Örebro kommun.

Merparten av den lösa konsten köps in från utställningar på gallerier och konsthallar i Örebro kommun. Inköpen görs utifrån funktionella och estetiska aspekter men även för dess samtida egenskaper, som en spegling av den tid vi lever i just nu.

Sirous Namazi
konstverk av sirous namazi

Sirous Namazi

Utställningen pågår 3 mars-29 april

Sirous Namazi arbeten rör sig inom konceptkonst och minimalism. Han arbetar bland annat med vardagliga föremål som han bearbetar formmässigt och plockar isär för att skapa nya former och konstruktioner. Återkommande teman i hans konstnärskap är bortraderade minnen, glömskan, seendet och tiden.

Sirous Namazi är född i Kerman i Iran och kom till Sverige som femtonåring. Han har studerat på Malmö konsthögskola och bor idag i Stockholm. Han finns representerad vid bl.a Moderna museets. Han har fått flera utmärkelser och stipendier och representerade bl.a Sverige på Venedigbiennalen 2007.

Till utställningen på Örebro konsthall kommer Sirious Namazi presentera helt nya verk.

Örebro konstskola
en målning

Now's the time.

Utställningen pågår 9 maj–3 juni.

Örebro konstskolas vårutställning på Örebro konsthall.

Det är alltid dags. Vi lever alltid nu. Begreppet samtid är något som hela tiden flyttar sig med oss och med tiden. Vår epok inom bildkonsten kallas Samtidskonst. Kanske lider den nu mot sitt slut. Det betyder inte att samtiden upphör. Men som alltid förändras den. Vad är det som kommer efter samtidskonsten? Örebro Konstskolas elever är de blivande nya konstnärerna. Nu är det dags för dem att visa upp sig.

/Peter Ekström, rektor Örebro konstskola.

Senast uppdaterad: 12 januari 2018

Publicerad: 17 augusti 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se