Meny

Utställningar

IS THIS THE TIME FOR ART?

rödmålad mun

11 november - 30 december.

Konstnärer: Klitsa Antoniou, Kimbal Quist Bumstead, Nuría Güell, Oscar Lara, Daniela Ortiz, Xose Quiroga, Kristina Müntzing, Dror Feiler, Gunilla Sköld Feiler, Runo Lagomarsino, Behnam Sadighi.

Curator: Erik Berggren, Museet för glömska.

Museet för glömska har skapat en utställning som sätter ljuset på Europas gränspolitik och samtidigt reser frågor om konstens makt och maktlöshet. Samtida konst om migration ställer oss inför frågan hur en kan representera de politiskt orepresenterade och ställa ut och gestalta en mänskligt skapad humanitär kris, som Europas gränspolitik. Är det överhuvudtaget tid för konst?

Konstnärerna som deltar lyfter fram olika aspekter av migrationens landskap - döden i Medelhavet såväl som den rasistiska politikens spridning. Tillsammans reser deras verk frågan om inte de omstridda, hårt bevakade och svårpasserade gränser som nu står i fokus i Europeisk politik egentligen går rakt igenom och upprätthåller de politiska gemenskaper och kulturella självbilder vi lever med.

Museet för glömska är en nomadisk plattform som drivs av Erik Berggren och Kosta Economou, med hjälp av ett kollektiv av konstnärer och kulturarbetare. Museet skapar konstutställningar och rum för kritisk reflektion i och utanför Sverige. Ett grundackord i deras projekt är konstruktionen av minnen och produktionen av glömska i samhället. Sedan starten 2007 har de skapat utställningar om mediabevakningen av krig, vår hat-kärlek till USA, arabiska karikatyrteckningar, om det politiska i konsten och om guld - populärkulturella fantasier såväl som högst reella samtida och historiska gruvprojekt.

www.museetforglomska.se

Utställningen genomförs med stöd av Sveriges Konstföreningar.


Senast uppdaterad: 6 november 2017

Publicerad: 31 januari 2017

Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Kontakta Örebro kommun

Telefon: 019-21 10 00 

Öppettider: Vardagar kl. 7-17

Besöksadress: Drottninggatan 5

Öppettider: Vardagar kl.10-17

E-post till servicecenter

 servicecenter@orebro.se