Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Klassresan till Kloten

Kloten är ett äventyrsläger där man kan åka dit med sitt jobb, innebandylag, sin klass eller bara ta med några vänner. Vi var där i ungefär två dagar och sov över där en natt. Det fanns allt ifrån sumobrottning till stora actiongungor, blåsrör till bubbelball. Det var otroligt kul, något som jag tror att klassen kommer att komma ihåg väldigt länge.

En hård match i bubbelball.

En hård match i bubbelball.

När vi kom dit så blev vi väl mottagna med en guide som berättade var vi skulle sova, äta och ha de olika aktiviteterna. Vi hade med oss matsäck från skolan, en torr baguett med ost, skinka, gurka, eller alla alternativen. Därför blev så klart alla supertacksamma när vi fick supergod mat av Tobbe, världens skönaste och bästa kock. Det blev fiskpinnar och potatis med remouladsås, med goda grönsaker och knäckemackor.

Efter vi hade ätit så samlades klassen och lyssnade på guiden som sa att vi skulle gå ut i skogen och göra olika aktiviteter. Vi delades upp i två grupper, den första gruppen började gå in i skogen med en ledare. Efter ett tag så gick även den andra gruppen ut i skogen. Det flesta trodde att vi bara skulle göra sammarbetsövningar när vi hade gjort den första övningen, men efter alla hade blivit klara med alla övningar fick vi åka linbana, en i taget. Det var otroligt kul, men läskigt i slutet när man skulle bromsa in farten.

Inget för höjdrädda!

När vi kom tillbaka till lägret var alla trötta och kalla, då kom ”The Hero” Tobbe med sin otroliga kebab- pyttipanna! Efter maten fick man pengar ifrån klasskassan, 50 kronor var som räckte till väldigt mycket, t.ex. läsk, godis och chips.

På kvällen hade alla köpt otroligt mycket godis mm. Det var många som gick ned och fiskade men tröttnade snabbt och vissa var inne och körde sanning eller konka. Några var nere i källaren och låtsade att de gick på spökjakt. Men det fanns också några som hade disco i sina rum. Alla somnade sent, men sov sött hela natten.

Nästa dag så åt vi god frukost och begav oss sedan till ett annat hus där vi körde sumobrottning, det var roligt och utmanande, men svårt. När vi var klara så fick vi mat, köttbullar och potatis. Sedan gick vi till bubbelballen, det var roligt när man blev knuffad, för då studsade man supermycket.

Sedan åkte vi hem, efter vi packat i alla ens saker. Den här resan har varit superkul, och det var extra roligt att vi gjorde det med klassen, vi fick ett fint minne tillsammans innan vi splittras till 7:an.

Maja, William J & Emil 6C

Dela:

17 maj 2017 • 14.35

Hovstaskolan | Lundhagsvägen 5 | Besöksadress: Lundhagsvägen 5 | Karta
E-post: hovstaskolan@orebro.se | Tel: 019 - 21 29 71 | Fax: 019 - 21 30 17
Örebro kommuns webbplats
Hovstaskolan