Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Nyhetsarkiv

 • Hitta på något kul på påsklovet!


  [22 mars]
  Vecka 13 är det dags för påsklov. Häng med på spännande och roliga inom- och utomhusaktiviteter.
  Påsklovsprogrammet hittar du på www.orebro.se/pasklovlänk till annan webbplats. Där finns tips på spännande och roliga aktiviteter som du kan göra på påsklovet. De flesta aktiviteterna är gratis eller till låg kostnad.

 • Dags att nominera till Pedagogiskt pris


  [22 mars]
  Har du världens bästa lärare? Älskar ditt barn att gå till skolan, fritids eller förskolan? Skickliga pedagoger betyder så mycket!
  Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse. Ta chansen att uppmärksamma dina favoritpedagoger!  Nominera här
    1–30 april kan alla som bor eller arbetar i Örebro nominera en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet (förskola, fritidshem eller skola) på orebro.se/pedagogisktprislänk till annan webbplats.   
     Tre kategorier    
     Priset omfattar både kommunala och fristående verksamheter i Örebro och delas ut i kategorierna:   
  • förskola
  • grundskola/grundsärskola/fritidshem
  • gymnasieskola/gymnasiesärskola.
     
     Ett pris för uppmuntran och inspiration   
     Prissumman, som fördelas mellan vinnarna, är max 50 000 kronor per år och pengarna ska användas till kompetensutveckling inom yrkesområdet.    • Cowboys och indianer


  [7 mars]
  Matsalen och skolans korridorer invaderades av vilda västern fredag den 2 mars.
  Våra kära skolbespisningsanvsariga är ruskigt påhittiga och i fredags när vi kom till skolan möttes vi av följande budskap:"Inte en lugn stund! Dagens meny föranleder ett omedelbart och distinkt agerande från kökspersonalen! Idag serveras nämligen COWBOYSOPPAVad passar då bättre än att kalla in lite vänner och bekanta såsom självaste Sheriffen från djupa Täbyskogarna samt en enveten störande liten indian vid namn Smygande Bönan.Dessutom kryllar det av efterlysta i skolbyggnaden, vi har dock fått god hjälp att fånga in alla bovar!Hoppas att fredagslugnet snart återvänder! Väl mött!Sheriffen och Smygande Bönan"

 • Alla hjärtans dag


  [14 februari]
  På Vallentines dag den 14/2 firades det rejält i skolans matsal.
  Våra två super-matbespisnings-damer bjöd på pannkaksbuffé denna dag. De dukade med rosor på borden och "pimpade" med hjärtan så att det blev riktigt "Alla-hjärtans-dag"-aktigt i matsalen. Tack underbara Mia och Anette!

 • Vintern är här!


  [13 februari]
  Vi leker och rör på oss i snö och på is veckan innan sportlovet.
  När snön kommer är det alltid fest på rasterna på Mosjö skola. Eleverna är otroligt kreativa och bra på att hitta på saker att göra i snön. Häääärligt! Vi önskar sååååå att snön får ligga kvar under det stundande sportlovet!Hela skolan åkte till Behrn Arena och åkte skridskor ett par timmar veckan före sportlovet. Stämningen var god och de som inte hade egna skridskor eller egen hjälm fick låna av skolan. Tack underbara elever för en härlig förmiddag!

 • Samisk nationaldag


  [9 februari]
  Tisdagen den 6/2 firades Samisk nationaldag i Mosjö skolas restaurang
  Dagen till ära serverades viltskavsgryta med smak av enbär, timjan och lingon. Till efterrätt avnjöts en lappländsk hjortronkaka, allt till toner av stillsam joik.En liten utställning av samiska attribut kunde beskådas på scenen såsom klädesplagg, skor, kåsor mmDessutom hade kökspersonalen byggt en reglementsenlig kåta!Samiska flaggan samt en och annan ren fick dessutom medverka!Mycket lyckad dag med ett väder som också spelade med.Matglada hälsningar från köket

 • Kom på Öppet Hus!


  [19 januari]
  Den 1 februari är det Öppet Hus på Mosjö skola kl 16-18.
  Som namnet säger öppnar vi upp vår skola för er som är intresserade av att få ta del av era barns arbeten och alster. Att bara vara och umgås med varandra är en del av syftet samt förstås få smaka något gott som våra kockar bjuder oss!

 • Skolavslutning


  [22 december]
  Dan för dan före doppare-dan var det dags för terminsavslutning på Mosjö skola.
  När eleverna kom till skolan på terminens sista dag möttes de av julmusik och serverades glögg utav våra härliga sexor.Efter en stund dök två goa tomtar upp (som vi i vanliga fall träffar i skolmatsalen). Sedan klämde all personal i med "Mer Jul" och hela skolan sjöng sista refängen tillsammans i en sällan skådad euforisk urladdning. En riktig höjdar-start på det väntande jullovet med andra ord!Och i och med detta vill Mosjö skolas personal önska alla skolans elever och föräldrar en synnerligen god jul och ett väldigt gott nytt kommande 2018!

 • Julpyssel


  [20 december]
  Dan före dan före dan före dan före dan så pysslades det på skolan.
  Tisdag och onsdag förmiddag ägnade vi oss åt julpyssel model "hardcore". En utav våra nya pedagoger Linda Harbe visade vägen in i pyssel-himlen och det blev många nya, roliga mästerverk som producerades dessa dagar.Om man ville kunde man även röra på sig i idrottshallen en del av förmiddagen.

 • Lucia i Mosjö kyrka


  [13 december]
  På luciadagen samlades Mosjö skolas elever, personal och föräldrar i Mosjö kyrka för att avnjuta finstämd sång.
  I år var det elever i årskurs 5 och 6 som lussade.Det är verkligen en ynnest för oss på Mosjö skola att få tillgång till Mosjö kyrka år efter år. Man kunde känna historiens vindar svepa genom kyrkan och luciatåget lyste verkligen upp vintermörkret denna vackra morgon i december.Efteråt bjöds det på tomtegröt som kom från kökets egna grytor (och inte från plastkorvar köpta på t.ex. ICA Maxi) och som smakade delikat!


Dela:

17 maj 2013 • 12.42

Mosjö skola | Bodekullsvägen 14 | 702 33 Örebro
E-post: mosjo.skola@orebro.se | Tel. 019-21 21 15 | Fax 019-21 21 16
Örebro kommuns webbplats
Mosjö skola