Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Nyhetsarkiv

 • [12 februari]

  Sportlov 2018


  Kom och ha kul på sportlovet!

  Örebro kommun ordnar tillsammans med föreningar och organisationer flera aktiviteter för skollediga barn och unga. Läs mer i Sportlovsprogrammetlänk till annan webbplats om vad som händer runt om i Örebro kommun

 • [9 juni]

  Hovstaspelen 2017


  I onsdags var det Hovstaspelen för år 4-6.
  Hovstaspelen är en idrottstävling mellan klasserna på skolan.

  5E vann årets Hovstaspel!
  Eleverna tävlar i grenarna höjdhopp, längdhopp, 6o meter, kast med liten boll och terränglöpning. Hela dagen avslutas med en stafett.

 • [29 maj]

  Kom och ha kul i sommar!


  ”Sommar Örebro” ordnar och tipsar om roliga sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i Örebro kommun.

  Exempel på aktiviteter är lajv, nattfotboll, teaterläger, skateboard, dansworkshop, musikworkshop och aktiviteter med Komtek. Du hittar alla aktiviteter på orebro.se/sommarorebrolänk till annan webbplats. Följ gärna ”Sommar Örebro” på Facebooklänk till annan webbplats, Instagramlänk till annan webbplats och Snapchatlänk till annan webbplats för senaste nytt!

 • [17 maj]

  Glada Hudik


  Den 17/5 åkte hela Hovstaskolan 4-6 till Conventum Örebro för att kolla på teatern Trollkarlen från Oz som framfördes av Glada Hudik Teatern. Vi har jobbat med ett projekt om Glada Hudik i cirka 20 veckor. Syftet med projektet och teatern var att lära sig om att alla är unika och att man ska få vara sig själv var som helst. Även om man har någon sorts utvecklingsstörning eller är ”annorlunda” och att man inte ska se ner på varandra. Totalt 40 personer planerade hela teatern Trollkarlen från Oz.

  Trollkarlen från Oz teatern handlade om en grupp personer som hade förlorat något som den onda häxan tagit ifrån dem. Så alla samlades och skulle hälsa på trollkarlen för att få tillbaks de dem förlorat. Men när dem var framme efter en lång och farlig resa till Smaragdstaden visade det sig att trollkarlen inte kunde ge tillbaka det de förlorade.

 • [17 maj]

  Klassresan till Kloten


  Kloten är ett äventyrsläger där man kan åka dit med sitt jobb, innebandylag, sin klass eller bara ta med några vänner. Vi var där i ungefär två dagar och sov över där en natt. Det fanns allt ifrån sumobrottning till stora actiongungor, blåsrör till bubbelball. Det var otroligt kul, något som jag tror att klassen kommer att komma ihåg väldigt länge.
  En hård match i bubbelball.
  När vi kom dit så blev vi väl mottagna med en guide som berättade var vi skulle sova, äta och ha de olika aktiviteterna. Vi hade med oss matsäck från skolan, en torr baguett med ost, skinka, gurka, eller alla alternativen. Därför blev så klart alla supertacksamma när vi fick supergod mat av Tobbe, världens skönaste och bästa kock. Det blev fiskpinnar och potatis med remouladsås, med goda grönsaker och knäckemackor.Efter vi hade ätit så samlades klassen och lyssnade på guiden som sa att vi skulle gå ut i skogen och göra olika aktiviteter. Vi delades upp i två grupper, den första gruppen började gå in i skogen med en ledare. Efter ett tag så gick även den andra gruppen ut i skogen. Det flesta trodde att vi bara skulle göra sammarbetsövningar när vi hade gjort den första övningen, men efter alla hade blivit klara med alla övningar fick vi åka linbana, en i taget. Det var otroligt kul, men läskigt i slutet när man skulle bromsa in farten.Dela:

31 januari 2017 • 11.45

Hovstaskolan | Lundhagsvägen 5 | Besöksadress: Lundhagsvägen 5 | Karta
E-post: hovstaskolan@orebro.se | Tel: 019 - 21 29 71 | Fax: 019 - 21 30 17
Örebro kommuns webbplats
Hovstaskolan