Naturens hus byggs om

Naturens hus och naturreservatet Oset-Rynningeviken är ett populärt mål för många – och besökarna blir hela tiden fler! Därför ska Naturens hus nu byggas om för att ge plats åt ytterligare 50 restauranggäster.

Naturens hus.

Den 15 januari påbörjas en ombyggnation av Naturens hus.

Ombyggnation 15 januari–31 mars

Ombyggnationen sker under perioden 15 januari–31 mars. Naturens hus restaurang och café kommer att hålla öppet under hela byggtiden. Entrén på baksidan av huset kommer att vara stängd, men i övrigt ska du som gäst kunna besöka restaurangen som vanligt. Det är dock inte möjligt att boka in konferenser under denna tid.

Nästa steg i planeringen

Samtidigt som ombyggnationen sker, börjar också kommunen planera nästa steg för att bygga ut Naturens hus. Detta gör vi för att kunna ta emot ännu fler besökare när naturum Oset invigs år 2021.

Naturum Oset, som blir länets första naturum, kommer vara ett besökscentrum för att sprida kunskap och inspiration om natur, naturvård, friluftsliv samt kultur- och miljöfrågor. I en helt ny byggnad kommer det bland annat finnas utställningar, samlingssalar och butik, bara några meter från Naturens hus som tar emot mat- och cafégäster.

Den ombyggnation som genomförs nu, innebär att utställningsmöjligheterna blir mycket begränsade. Men tack vare naturum Oset, finns det om några år goda möjligheter för så väl utställningar som kulturarrangemang, naturguidningar, konferenser, temadagar och andra aktiviteter för stora och små.

Senast uppdaterad: 12 januari 2018
Publicerad: 8 januari 2018
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?