Kretsloppslandet vinnare av vattenvårdspriset

Örebro kommuns miljö- och teknikpedagoger Mita Moberg och Svante Ivarsson är årets vinnare av vattenvårdspriset. Vattenvårdspriset delas ut årligen av Hjälmarens Vattenvårdsförbund och prissumman är på 10 000 kr.

Teknik- och miljöpedagogerna på Örebro kommun arbetar med undervisning inom miljö, avfall och vatten på Kretsloppslandet, vår interaktiva utställning på Tekniska kvarnen i Karlslund. I Kretsloppslandet erbjuder vi anpassade lektioner för skolelever från förskoleklass upp till gymnasiet.

Mita Moberg och Svante Ivarsson får priset med motiveringen: ”Pedagogerna har genomfört en spännande utställning som på ett lustfyllt och pedagogiskt sätt visar hur vatten och avfall fungerar i vårt samhälle för elever från Örebros skolor och förskolor”.

– Vi är både stolta och glada över att vi fått priset. Det bästa av allt är att det här ger extra uppmärksamhet både till utställningen ”Kretsloppslandet” och till vårt pedagogiska arbete kring vatten och avfall, säger Mita.

– Vi vill rikta ett stort tack till Hjälmarens vattenvårdsförbund, som valt att uppmärksamma oss i år. Precis som de arbetar vi också för att förbättra vår miljö i och omkring Hjälmaren, fyller Svante i. Prispengarna vi får kommer vi att använda till att utbilda oss inom vatten eller miljö i stort!

Läs mer om Kretsloppslandet på pedagogorebro.se

 

gruppbild inne på Tekniska kvarn

Lotta Carlström (sekreterare i Hjälmarens vattenvårdsförbund), Mita Moberg, Svante Ivarsson och Ingegerd Oberg (ordförande i Hjälmarens vattenvårdsförbund). Foto: Eva Lindberg

Senast uppdaterad: 25 oktober 2017
Publicerad: 25 oktober 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?