Hur vill du använda Fisktorget?

Fisktorget planeras att byggas om tidigast 2019/2020, men vi vill redan nu veta hur du tycker att torget ska användas. Rosa gatan var uppskattad, men tycker du att vi ska fortsätta stänga av torget för biltrafik sommartid? Vad vill du kunna göra här en vinterdag?

illustration över Fisktorget med människor.

Hur vill du använda Fisktorget?

Fisktorget planeras att byggas om

Vi har tidigare testat och utvärderat olika lösningar med Rosa gatan och Gröna gatan och vill nu hitta en permanent lösning för Fisktorget. Målet är att skapa en attraktiv mötesplats för stadens invånare att umgås på, och ta tillvara på det fina läget med vyn över Svartån och Slottet.

– Idéerna som vi får in kommer att användas som inspiration i arbetet med Fisktorgets utformning. Det är viktigt för oss att veta hur örebroarna vill använda torget för att det ska bli så bra som möjligt, säger Lovisa Berg, landskapsarkitekt.

– Rosa gatan, gröna gatan och nu blåa gatan är ett lekfullt sätt att tillfälligt testa olika lösningar på platser som vi framöver ska bygga om, och nu är det dags att dra slutsatser inför Fisktorgets ombyggnad. Att arbeta med tillfällig omställning av ytor i stadskärnan ger oss både nya kunskaper och gör city mer attraktivt, säger Björn Sundin (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

På orebro.se/fisktorget kan du skriva ut en skiss och rita eller skriva dina förslag. Skicka sedan dina idéer till oss senast 30 september. Du kan även lämna synpunkter via formuläret.

Senast uppdaterad: 3 juli 2017
Publicerad: 3 juli 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?