Har du upptäckt Naturkartan?

Naturkartan är din guide till Örebros natur och friluftsliv. På Naturkartan hittar du bilder och beskrivningar om vandringsleder, naturreservat, badplatser, skidspår, cykelleder och mycket mer.

Person som sträcker upp händerna

Örebros naturkarta kan du använda till att söka efter en aktivitet för att se vart det finns möjlighet till denna. Vill du löpa, cykla, paddla, klättra, eller kanske hitta områden där man tar sig fram med barnvagn eller rullstol? Med sökfunktionen hittar du områden som passar den aktivitet du har tänkt dig. Naturkartan finns att ladda ner som app och kan användas för att hitta rätt när du är ute i naturen.

— Med naturkartan kan du hitta nya besöksmål, planera din utflykt genom att se var till exempel grillplatser och vandringsleder finns och få vägvisning i din telefon för att hitta dit, säger Therese Aremyr, kommunekolog på Örebro kommun.

Årets friluftskommun

Örebro kommun arbetar med att göra Örebros natur och friluftsliv lättillgängligt. Tack vare kommunens satsningar på naturområden, anläggningar och aktiviteter inom friluftsområdet har Örebro i år utnämnts till Sveriges friluftskommun av Naturvårdsverket.

Örebros naturkarta hittar du på naturkartan.se/orebro
Naturkartan finns även att ladda ner som app till android och iphone.

Senast uppdaterad: 18 maj 2017
Publicerad: 18 maj 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?