Fältgruppen börjar med Snapchat!

Örebro kommun satsar vidare på Snapchat. Nu är det klart att Fältgruppen börjar använda kanalen. – Vi vill nå ungdomarna på de plattformar som de ofta befinner sig på, säger fältassistenten Linda Berntsson.

Kille från Fältgruppen och Örebro kommuns Snapchatlogga

Nästa verksamhet att börja med Snapchat för Örebro kommun är Fältgruppen.

Den primära målgruppen för Örebro kommuns Snapchatkanal är 13-18-åringar, vilket förstås passar Fältgruppen perfekt.

– Vi brukar sprida kunskap som rör ungdomar eller personer i deras närhet och då tycker vi att det verkar som att Snapchat är en bra plattform. Det kan till exempel vara information inför storhelger, tips på hemsidor, information till ungdomar och deras föräldrar om saker som händer i olika områden, berättar Fältassistenten Linda Berntsson.

Testa nya digitala plattformar

Fältgruppen kommer först att testa kanalen under en femveckorsperiod med start i dag. Sen ska de utvärdera och se om de ska jobba vidare med kanalen i egen regi eller eventuellt fortsätta hos Örebro kommuns centrala Snapchatkanal.

Fältgruppen finns i dag redan på Facebook och Instagram.

– Vi har länge pratat om att vi ska försöka förnya oss och hitta digitala plattformar där vi kan nå fler ungdomar och vi tycker då att det här är ett ypperligt tillfälle att först få vara med på Örebro kommuns konto för att se om det ger den effekt vi önskar, säger Linda.

Utveckla innehållet

I slutet av förra året började Örebro kommun arbeta med Snapchat, bland annat med ”Veckans Snapsnacks” i samarbete med skolrestaurangerna där vi snappar ut enklare måltider/mellanmål till unga. Kanalen användes också under Musikhjälpen, inför gymnasievalet och för spara vatten tips.

– Det är kul att se att vi fortsätter utveckla innehållet i kanalen och Fältgrupppens arbete passar mycket bra för Snapchat. Det är också kul att se vi hela tiden växer i kanalen och att vi lyckas nå den primära målgruppen, det vill säga unga mellan 13-18 år, berättar Linus Mattisson, redaktör för Örebro kommuns sociala medier kanaler.

Följ Örebro kommun på Snapchat!

Kontonamn: orebrokommun eller så lägger ni till oss via Snapkoden i loggan ovan.

Senast uppdaterad: 16 februari 2017
Publicerad: 16 februari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?