Sidhuvud

Välkommen till Närkes Kils skola!

Närkes Kils skola är en F-6-skola med integrerat fritidshem.
Läs mer

Händer i oktober-december

4 oktober: Föräldramöte år 3-6

11 oktober: Föräldramöte år F-2

26 oktober: Elevråd

31 oktober: Studiedag, FRITIDS ÄR STÄNGT.

1 november: Specialdag på fritids. Se info nedan.

1-4 november: Höstlov, fritids är öppet. Lapp finns här.Word

1 december: Fritids stänger kl. 16.00!

20 december: Julavslutning på kvällen


Höstlov 2016

31 oktober - 4 november (v 44) är det höstlov för eleverna.

Måndagen den 31 oktober är fritids stängt. Det är studiedag för hela personalen.

Tisdagen den 1 november är fritids öppet men personalstyrkan kommer att se annorlunda ut. Fritids ordinarie pedagoger är på utbildning och fritids kommer att styras av en grupp vikarier. Vi kommer att anlita de som är mest kända för oss och eleverna. Mer info kommer.

Onsdag-fredag 2-4 november är fritids ordinarie personal åter på plats.

Information från rektor på Närkes Kils Skola angående skadegörelse

Vi som arbetar på Närkes Kils skola, och personer som bor i närheten av skolan, har sedan den senare delen av vårterminen uppmärksammat att det händer en del saker på skolgården under kvällar och helger. Skolgårdar överlag är en naturlig mötesplats för ungdomar då de ofta saknar andra platser att vistas på under sin fritid så att det rör sig människor på vår skolgård när skolan är stängd får vi räkna med. Så kommer det att vara och så får det vara.

Det som oroar personal, personer som bor i området och mig som rektor är att skadegörelsen ökat under senare tid. Jag får även information om att bilar är inne och kör på skolans område på kvällar.

Tidigare idag var jag i kontakt med Örebro Kommuns fältgrupp och informerade dem om situationen. De tar emot tips om vart ungdomar uppehåller sig på kvällar och helger och besöker sedan dessa platser för att möta dem och prata. Fältgruppen är inte på något sätt en väktarverksamhet och avvisar inte personer från platser men de finns till som ett stöd för ungdomar. Blir de oroliga över någon de möter kan de dock kontakta vårdnadshavare vilket är positivt. De har även ett tätt samarbete med polis och ungdomsverksamheter i kommunen.

Med denna information vill jag meddela er som bor i Närkes Kil, och kanske har era barn på skolan eller någon av förskolorna intill, om att vi på skolan är medvetna om problemet. Det är dock svårt för oss som arbetar på skolan att veta hur det egentligen ser ut på kvällar och helger.

Det är viktigt för er att veta att fältgruppen finns till och kan nås på telefon 019-21 45 80 om man känner sig orolig eller ser saker runt skolan eller andra platser som inte känns okej. Man ska naturligtvis även kontakta mig som rektor om man sett eller vet något om skadegörelse eller liknande.

Skolan är en viktig central punkt i Närkes Kil och alla vi som arbetar här, våra elever, vårdnadshavare och andra människor i samhället är såklart rädda om skolan och skolgården. Prata gärna hemma med era barn och ungdomar om detta så att vi tillsammans kan arbeta för att komma tillrätta med problemet.

Med vänlig hälsning

Christer Davidsson, Rektor på Närkes Kils Skola

Läsårets första elevråd 160914

Protokoll

Närvarande: Teodor, Edwin, Emma, Jonathan, Simon och Peter.

Peter hälsar välkommen.

Peter går igenom arbetssättet för elevrådet.

Skolans trivselregler fick en översyn och representanterna ska informera sina klasskamrater.

Nästa möte: 26 oktober kl. 9.50.


Utedagar fritids

Fritids har utedagar då vi ofta går till kojskogen (där föräldramötet var) eller Bagarstugan. Eleverna behöver smarta kläder dessa dagar. Gympaskor eller gummistövlar på fötterna. När det blir blötare är det bra med överdragsbyxor/regnbyxor.

Vi kommer att vara ute även om det småregnar.

Vid riktigt ruskigt väder använder vi gympasalen istället och i vinter kommer vi att ägna oss åt vintersport på utedagarna.

Norrgårdens fritids (F-1) går till skogen på torsdagar.

Mellangårdens fritids (2-6) går till skogen på tisdagar.

Logga Närkes Kils skola
Dagens lunch

Smartare mat

Örebro kommun strävar efter Smartare Mat vilket berör skollunchen på Närkes Kils skola. Här kan du läsa mer om vad det innebär!länk till annan webbplats

Närkes Kils skola | Hammarby 225 | 70592 Örebro | Karta
E-post: narkes.kils.skola@orebro.se | Tel. 019-214516
Örebro kommuns webbplats
Närkes Kils skola