Sidhuvud

Välkommen till oss!

Vi är en stolt F-9 skola med tre integrerade fritidshem och en grupp för elever inom autismsspektrat (Lunden) beläget på Väster i Örebro. Ungefär 560 elever och cirka 90 personal har Mellringeskolan som sin arbetsplats.

Skolan leds av två rektorer; Jenzine Fältskog ansvarar för skolår F-6 och Jan Almgren ansvarar för skolår 7-9. Sedan starten 1992 har vi arbetat med arbetslag och idag är vi fördelade på sex arbetslag. Två arbetslag för F-6, tre arbetslag på 7-9 samt ett arbetslag för övrig personal. Förskoleklass och fritidshemmen är integrerat i skolan och består av de tre avdelningarna Savannen, Safari och Oasen. Från skolår 7 erbjuds profil i dans, fotboll eller musik.

Händelsen vecka 47

Publicerad 2015-11-19 kl 13.10

Efter tisdagens händelse med stor oro hos många på skolan   hade vi under onsdagen en lugn dag.

Verksamheten var från och med onsdagen igång som vanligt och vi har haft en bra stämning på skolan sedan dess. Naturligtvis har det kommit upp en del oro och frågor som vi har hanterat genom att alla klasser har pratat om tisdagens händelse. Skolkurator och skolpsykolog har varit tillgängliga för samtal i grupp eller enskilt under onsdagen. Elevhälsoteamet har cirkulerat runt och varit inne i en del klasser för att prata och kolla läget.  Vi i personalgruppen har rört oss extra mycket i korridorerna.

Många elever uttryckte igår också att det kändes bra att det var som vanligt och att det var skönt att vara i skolan. Reaktioner från föräldrar har varit olika med både ris och ros. Händelsen och reaktioner på den kommer att utvärderas tillsammans med förvaltningsledningen, polisen, kommunens säkerhetsavdelning och kommunens informationsavdelning i början på nästa vecka.

Polisen och förvaltningsledningen gav skolan beröm för agerandet, se gärna http://na.se/nyheter/orebro/1.3274408-skolchef-personal-agerade-helt-rattlänk till annan webbplats   

Vi fick även nybakta bullar från en elevs mamma som uppmuntran för ett proffsigt agerande under tisdagen.

Informationsbrev

Publicerad 2015-11-17 kl 15.05

Ett informationsbrev angående dagens händelse går under eftermiddagen hem till alla vårdnadshavare via mail.

Imorgon är verksamheten igång enligt ordinarie schema.

Skolan återupptar verksamheten

Publicerad 2015-11-17 kl 12.20

Polisen har sökt igenom skolan, upprättat en anmälan gällande olaga hot och hållit förhör. Polisen tillsammans med skolledningen gör nu bedömningen att undervisningen kommer att återupptas efter lunch.

Samtliga elever som är kvar på skolan informeras nu om situationen och kommer att gå och äta lunch. Polisen kommer finnas på plats under dagen och elevhälsan finns på plats för stöd och samtal.

Som en ytterligare säkerhetsåtgärd hålls endast en av skolans dörrar öppna.

Imorgon är skolan öppen som vanligt och det finns möjlighet för fortsatt stöd, både i grupp och enskilt.

Mer information om händelsen

Klockan 8.20 idag hittades en handskriven lapp i ett lärarfack med ett hot mot skolan med kopplingar till Trollhättan.

Skolan och polisen gjorde bedömningen att stänga skolan för utomstående och att elever skall hållas i klassrummen med sina pedagoger.

 • 2015-09-22

  Insamling till människor på flykt

  Mellringeskolan 7-9 vill vara med och göra en insats till förmån för människor som är på flykt. Fredagen den 25 september ställer vi in alla vanliga lektioner för alla högstadielever och avsätter dagen för att göra en stor insamling som vi kallar #Mellringehjalpen
  Läs mer

 • 2015-09-11

  Skoljoggen

  Läs mer

 • 2015-08-18

  Välkommen till skolår 2015/2016!

  Vi som arbetar på skolan vill hälsa alla nya och gamla elever varmt välkomna till ett nytt spännande skolår.
  Läs mer


Dela

Aktuellt

Vill du jobba hos oss?
Just nu söker vi:
-leg. lärare -Sve/sva
Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

_______________________

Dags att beställa Mellringekläder!

________________________

Följ oss gärna i sociala medier!

Mellringeskolans Instagram
Mellringeskolan | Box 314 25 | 701 35 Örebro | Besöksadress: Mellringevägen120A | Karta
E-post:mellringeskolan@orebro.se | Tel. 019-213331 | Fax: 019-213330
Örebro kommuns webbplats
Mellringeskolan