Sidhuvud

            Välkommen till oss!

Vi är en stolt F-9-skola beläget i ett vackert parkområde med närhet till skogen på Väster i Örebro. Skolan drivs som en intraprenad där ungefär 600 elever och cirka 90 personal har Mellringeskolan som sin arbetsplats. Från år 7 kan du välja mellan profilerna, musik, dans och fotboll. Vill du inte gå på en profil, kan du välja att ha exempelvis friluftsliv i vårt fina närområde. Från hösten 2016 kommer åk 4-6 att få nya lokaler då skolan utökas då fler elever börjar hos oss.
--------------------------------------------------------------------------

 • Skolinspektionen - extra föräldramöte (F-6) 7/9 kl.18.00 (musiksalen)


  2016-08-26
  Som ni säkert läst har Skolinspektionen granskat och riktat kritik mot F-6 delen på skolan. Med anledning av detta kommer det att hållas ett föräldramöte där du får mer information om Skolinspektionens granskning och hur vi arbetar vidare med kritiken under hösten. Då kan du även ställa dina frågor till rektor, förvaltningschef och grundskolans verksamhetschef.Rektor Jenzine Fältskog berättar" Jag hoppas att så många som möjligt kan komma på mötet. Vi har tagit kritiken på fullaste allvar, vi håller på att kraftsamla och snabbt göra de nödvändiga förändringar som krävs”.  Läs mer
 • Mellringenytt augusti 2016


  2016-08-18
  Mellringeskolan växer och nu när höstterminen startat är vi fler elever än någonsin, då elevantalet har stigit över 600. Åk 4-6 har därför fått helt nya lokaler. Gröna huset ligger beläget i samma byggnad som matsalarna.Invigning kommer att ske i slutet på september. Åk 7-9 har infört tvålärarsystem i ämnena svenska, engelska, matematik, SO och NO. Att jobba i par i klassrummet är tryggt, effektivt och ökar kunskapen hos eleverna. Tvålärarsystemet innebär att två lärare arbetar tillsammans i klassrummet.

  Läs mer

Aktuellt

Vill du bli vår kollega?
Just nu söker vi:
-skolsköterska 5-9
 Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss gärna i sociala medier!

Mellringeskolans Instagram

----------------------------
Beställ Mellringekläderöppnas i nytt fönster

E-skola elever, personal, vårdnadshavare

Schema

Dagens lunch

Samarbeten

Vi är en övningsskola för lärarutbildningen. Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mellringeskolan | Box 314 25 | 701 35 Örebro | Besöksadress: Mellringevägen120A | Karta
E-post:mellringeskolan@orebro.se | Tel. 019-213331 | Fax: 019-213330
Örebro kommuns webbplats
Mellringeskolan