Majutmaningen 2017 - Cykla för klimatet och tävla för Örebro

European Cycling Challenge är en cykeltävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1-31 maj. Cykla själv eller samla ihop ett lag och tävla tillsammans. Alla som cyklar minst 1 kilometer har chans till vinst. Fina priser utlovas till de som trampar längst.

För tredje året i rad ställer Örebro upp i European Cycling Challenge, en tävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1–31 maj och det gäller att vi tillsammans trampar så långt som möjligt. Precis som förra året är European Cycling Challenge majutmaningen inom ramen för Klimatsmart vardag och det finns flera möjligheter att vinna fina priser.

Tävla själv eller samla ihop ett lag och cykla tillsammans! Starta utmaningen med att cykla förbi oss på vägen till jobbet eller skolan på Järntorget på morgonen den 2 maj och registrera dig så bjuder vi på frukost!

Villkor

För att få tävla för Örebro ska du bo och cykla inom Örebro kommun. Cyklar du utanför Örebro kommun räknas det inte. Tävlingen pågår 1–31 maj.

Anmäl dig till tävlingen

Fyll i uppgifterna under ”Gå med” och välj Örebro som ditt lag. Ladda sedan ner appen ”Naviki” för att registrera dina cykelturer. Det är också möjligt att registrera resor manuellt om du inte kan eller vill ladda ner appen.

Tävla i lag

Är ni ett gäng som vill tävla tillsammans med ett lag så mejlar ni lagets namn till Emily Folkö, samhällsplanerare på Örebro kommun, så lägger hon till laget. Sedan är det bara att ni väljer att gå med i laget när ni registrerar er på European Cycling Challenge hemsida. Välj först ”Örebro” som lag, och sedan ert eget lag. Glöm inte att ladda ner appen ”Naviki” också!

Tävlingar och priser

Individuell tävling

Alla som cyklar minst en kilometer under tiden 1–31 maj är med i utlottningen av 20 st. cykelkit. Vinnarna meddelas 1 juni.

Priser topp 3

De tre personer som cyklat längst efter att tävlingen är slut belönad med:

 • Första pris: Hövding cykelhjälm
 • Andra pris: Presentkort på 750 kr hos en cykelaffär
 • Tredje pris: Dubbdäck och Cykelboken

Vinnarna meddelas 1 juni.

Lagtävling – vinn picknick

Tävla tillsammans med ett gäng kompisar, kollegor, skolkamrater, familjen eller varför inte grannarna i ett lag! Ett tips för att göra det mer spännande är att utmana ett annat lag, till exempel en annan arbetsplats eller skola.

Ni kan vara 5 till 20 personer i ett lag. De två lag som cyklat längst per deltagare under tiden 1–31 maj, vinner presentkort på 500 kr i en mataffär att använda till en picknick. Vinnarlagen meddelas 1 juni. Se hur ni anmäler er under rubriken ”Anmäl dig till tävlingen”.

Även om ni tävlar i ett lag kan ni också vinna de individuella priserna!

Fototävling på Instagram

Ta upp till 3 foton/vecka som visar när du cyklar och tagga med #örebrocyklar på Instagram. En vinnare utses varje vecka under tiden 1–28 maj. För att kunna delta i tävlingen måste du ha en offentlig profil och du måste själv ha tagit bilden.

OBS! Du som tävlar ansvarar för att din bild inte bryter mot några lagar och regler. Identifierbara personer på bilden ska ha lämnat sitt samtycke. Genom att delta i fototävlingen ger du ditt godkännande av behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL).

Priser Instagramtävlingen

 • Vecka 18 (1–7 maj)
  Vinn en kul ringklocka till cykeln! Vinnaren meddelas 9 maj.
 • Vecka 19 (8–14 maj)
  Vinn Cykelboken! Vinnaren meddelas 15 maj.
 • Vecka 20 (15–21 maj)
  Vinn en kul ringklocka till cykeln! Vinnaren meddelas 22 maj.
 • Vecka 21 (22–28 maj)
  Vinn Cykelboken! Vinnaren meddelas 29 maj.

Anta utmaningen och cykla tillsammans för att skapa ett mer hållbart Örebro!

Senast uppdaterad: 11 april 2017

Publicerad: 11 april 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?