Majutmaningen 2016 – Cykla för klimatet och tävla för Örebro!

Bild på människor som cyklar

Cykla för klimatet och vinn fina priser! Den 1 maj drar nästa utmaning igång, anmäl dig redan nu till Örebros lag i European Cycling Challenge på http://cyclingchallenge.eu/se

För andra året i rad ställer Örebro upp i European Cycling Challenge, en tävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1–31 maj och det gäller att vi tillsammans trampar så långt som möjligt. I år är European Cycling Challenge även majutmaningen inom ramen för Klimatsmart vardag och det finns flera möjligheter att vinna fina priser. Tävla själv eller samla ihop ett lag och cykla tillsammans!

Villkor

För att få tävla för Örebro ska du bo och cykla inom Örebro kommun. Cyklar du utanför Örebro kommun räknas det inte. Tävlingen pågår 1–31 maj.

Anmäl dig till tävlingen

Registrera dig på European Cycling Challenge hemsida http://cyclingchallenge.eu/se genom att fylla i uppgifterna under ”Gå med” och välj Örebro som ditt lag. Ladda sedan ner appen ”Cycling365” för att registrera dina cykelturer. Det är också möjligt att registrera resor manuellt om du inte kan ladda ner appen.

Tävla i lag

Är ni ett gäng som vill tävla tillsammans med ett lag så mejlar ni lagets namn till Lovisa Blomér, trafikplanerare på Örebro kommun, lovisa.blomer@orebro.se så lägger hon till laget. Sedan är det bara att ni väljer att gå med i laget när ni registrerar er på European Cycling Challenge hemsida. http://cyclingchallenge.eu/se Välj först ”Örebro” som lag, och sedan ert eget lag. Glöm inte att ladda ner appen ”Cycling365” också!

Tävlingar och priser

Individuell tävling

Alla som cyklar minst en kilometer under tiden 1–31 maj är med i utlottningen av 20 st. cykelkitt, som innehåller: sadelskydd, bygellås, framlyse och baklyse till cykeln. Vinnarna meddelas 1 juni.

Priser topp 3

De tre personer som cyklat längst efter att tävlingen är slut belönad med:

Första pris: Hövding cykelhjälm

Andra pris: presentkort på 750 kr hos en cykelaffär

Tredje pris: dubbdäck och Cykelboken

Vinnarna meddelas 1 juni.

Lagtävling – vinn picknick

Tävla tillsammans med ett gäng kompisar, kollegor, familjen eller varför inte grannarna i ett lag! Tips: för att göra det mer spännande kan ni utmana ett annat lag, till exempel en annan arbetsplats eller skola. 

Ni kan vara 5 till 20 personer i ett lag. De två lag som cyklat längst per deltagare under tiden 1–31 maj, vinner presentkort på 500 kr i en mataffär att använda till en picknick. Vinnarlagen meddelas 1 juni. Se hur ni anmäler er under rubriken ”Anmäl dig till tävlingen”.

Även om ni tävlar i ett lag kan ni också vinna de individuella priserna.

Fototävling på instagram

Ta upp till 3 foton/vecka som visar när du cyklar och tagga med #örebrocyklar på Instagram. En vinnare utses varje vecka under tiden 2–29 maj. För att kunna delta i tävlingen måste du ha en offentlig profil och du måste själv ha tagit bilden.

OBS! Du som tävlar ansvarar för att din bild inte bryter mot några lagar och regler. Identifierbara personer på bilden ska ha lämnat sitt samtycke. Genom att delta i fototävlingen ger du ditt godkännande av behandling av personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL).

Priser instagramtävlingen

Vecka 18 (2–8 maj)

Vinn en kul ringklocka till cykeln! Vinnaren meddelas 10 maj.

Vecka 19 (9–15 maj)

Vinn dubbdäck till cykeln! Vinnaren meddelas 17 maj.

Vecka 20 (16–22 maj)

Vinn ”Cykelboken” av Haynes. Vinnaren meddelas 24 maj.

Vecka 21 (23–29 maj)

Vinn kokboken ”Vélochef” av Henrik Orre. Vinnaren meddelas 31 maj.

Om Klimatsmart vardags utmaningar

Under 2016 lanseras en ny klimatutmaning varje månad där du kan delta. Du väljer själv om du vill vara med i en eller flera utmaningar. På vår webbplats hittar du även tips, inspiration och kunskap om hur du kan bli klimatsmartare.

Tillsammans skapar vi ett mer hållbart Örebro!

Senast uppdaterad: 25 april 2016

Publicerad: 25 april 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?