Hjälp oss att spara vatten!

Örebro kommun behöver säkra dricksvattenförsörjningen och vi behöver din hjälp. Hushållen står för 58 procent av vattenförbrukningen i Örebro och om alla kan spara lite kan vi tillsammans göra skillnad.

Den torra sommaren och hösten 2016 har lett till att det är ovanligt låga vattennivåer i regionen, vilket gör att Örebro kommun behöver säkra dricksvattenförsörjningen. Då hushållen i Örebro står för 58 procent av vattenförbrukningen har du en viktig roll, tillsammans kan vi göra skillnad.

Utmaningen

Vi söker dig som är bosatt i Örebro kommun och som vill bli extra bra på eller behöver lite tips och hjälp på vägen i att spara vatten. Utmaningen pågår under februari månad och du kan anmäla dig senast den 22 februari. Max antal deltagare är 200 personer så det är först till kvarn som gäller.

Som deltagare i utmaningen får du ett vattensparpaket som innehåller tips på hur du kan spara vatten i vardagen, en duschtimer, en hink och en balja. Du hämtar ditt personliga sparpaket hos Örebro kommuns servicecenter, Drottninggatan 5. Här finns öppettiderna till Örebro kommuns servicecenter.

Tävling

Du som deltar i utmaningen har också möjlighet att vara med och tävla om ett modernt, snålspolande duschmunstycke. Lägg upp en bild på ditt bästa eller mest kreativa vattenspartips på Facebook eller Instagram och tagga med #klimatsmartvardag. Tänk på att inlägget måste vara publikt för att du ska kunna delta i tävlingen. Vi behöver ditt bidrag senast den 28 februari. Vinnaren kommer att utses av en jury i början av mars och meddelas personligen, samt via Klimatsmart vardags Facebooksida.

Varje droppe räknas, så börja spara vatten och anmäl dig till utmaningen!

Villkor

  • Du ska vara bosatt i Örebro kommun.
  • Du förväntas besvara en kort enkät när utmaningen är avslutad.

Så här antar du utmaningen

Senast uppdaterad: 27 januari 2017

Publicerad: 27 januari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?