Anta utmaningen hållbar och rättvis jul!

Vad köper du för ingredienser till julbaket och vilken julbelysning använder du för att lysa upp vintermörkret? Inspireras av hur du kan fira en mer hållbar och rättvis jul, samtidigt som du kan vara med och tävla om ett presentkort på Ekobutiken eller Värlsbutiken i Örebro.

Adventsljusstake med fyra tända ljus, tre äpplen och ett pepparkakshus.

Vi söker dig som bor i Örebro kommun och som vill fira jul med hållbarhet i tanken. Utmaningen pågår under vecka 50 – 52. Du kommer att få ett ”kitt” med ett julkort, en checklista (med olika aktiviteter att genomföra) samt tips på lite recept. De 50 första som anmäler sig kommer även att få en chokladask med Fairtrade-märkt choklad. ”Kitten” med choklad hämtas ut i Rådhusets reception, resterande får utskick av julkort, checklista och recept via mejl.

Vill du även ha chans att vinna ett presentkort på Ekobutiken eller Världsbutiken? Då deltar du genom att fotografera de saker i checklistan som du genomfört (som du fått ”kryss” för), ju fler saker du gjort desto större chans har du att vinna. Hashtagga #klimatsmartvardag och publicera bilden/bilderna (en bild per uppdrag) på Klimatsmart vardags Facebooksida eller lägg upp de på Instagram. OBS! Du måste ha öppen profil.

Vinnarna av presentkorten kommer att utses av en jury under januari.

Villkor

  • Du ska vara boende i Örebro kommun.
  • Du förväntas besvara en kort enkät när utmaningen är avslutad.

Så här antar du utmaningen

Anmälningstiden har gått ut.


Senast uppdaterad: 9 december 2016

Publicerad: 9 december 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?