Tomatgalette med parmesancréme

tomatgalette med parmesancréme

Tomatgalette med parmesancréme

En snygg och fräsch variant av galette. Välj gärna olika färger på tomaterna så blir den otroligt vacker!

Tillagningstid ca 25 min

Ingredienser

1 rulle färdig pizzadeg

4-5 tomater

½ purjolök

2 vitlöksklyftor

olivolja

salt

svartpeppar

½ kruka färsk oregano

150 g färskost

75 g parmesanost


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C

2. Bred ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och pensla olja över hela degen.

3. Skiva purjolöken, vitlöken och tomaterna och fördela över degen.

4. Vik upp kanterna på degen och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills galetten fått en fin färg.

5. Riv parmesanosten och blanda ihop med färskost, salt och svartpeppar. 6. Toppa galetten med nymald svartpeppar, flingsalt, färsk oregano och servera tillsammans med parmesancrème

Senast uppdaterad: 26 oktober 2015

Publicerad: 26 oktober 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?