Tofupinnar med potatis, gräddfilsås och ärtor

Tofupinnar med potatis, gräddfilsås och ärtor

Tofupinnar med potatis, gräddfilsås och ärtor

De klassiska fiskpinnarna har bytts ut med tofu, helt vego och fantastisk smak!

Tillagningstid ca 45 min

​Ingredienser

300 g fast naturell tofu

3 msk japansk soja

2 tsk citronsaft ½

tsk torkad persilja

1 dl vetemjöl

2 ägg ca

2 dl pankoströbröd

olja till stekning


800 g potatis


3 dl gräddfil

2 msk färsk eller fryst dill

salt

300 g gröna ärtor

Gör så här

1. Blanda ihop japansk soja, citronsaft och torkad persilja till en marinad.

2. Skär tofun i stänger och krama ur vätskan. Lägg stängerna i marinaden och låt dra minst 10 minuter.

3. Koka potatisen mjuk i välsaltat vatten.

4. Koka ärtorna mjuka i en annan kastrull.

5. Blanda ihop gräddfil och dill, smaka av med salt.

6. Ta fram tre tallrikar eller skålar och vispa upp ägg lätt i den ena, häll upp mjöl i den andra och häll upp panko i den tredje. Dubbelpanera tofustängerna genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan ägg och sist panko.

7. Hetta upp en stekpanna med olja och stek pinnarna gyllene. Servera med potatis, gröna ärtor och dillsås


Senast uppdaterad: 26 oktober 2015

Publicerad: 26 oktober 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?