Pasta penne med krämig svampsås

Pasta penne med svampsås

Penne pasta med krämig svampsås

Svamppasta är en riktig klassiker! Har ni plockat kantareller själva kan ni använda dem istället eller tillsammans med champinjoner för en smakrik upplevelse.

Tillagningstid ca 35 min

Ingredienser

200 g champinjoner eller blandad svamp

½ purjolök 2 ½ dl matlagningsgrädde

1 tsk japansk soja salt svartpeppar

timjan, färsk eller torkad

smör och/eller olja till stekning

penne pasta för 4 portioner


Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skölj och hacka svampen och purjolöken. Fräs mjuka i en kastrull tillsammans med smör och/eller olja.

3. Tillsätt grädde och soja och låt såsen sjuda under tiden pastan kokar.

4. Smaka av med timjan, salt och peppar och servera tillsammans med pastan.


Senast uppdaterad: 26 oktober 2015

Publicerad: 26 oktober 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?