Morot- och ingefärssoppa med rostade kikärtor

morot- och ingefärssoppa med rostade kikärtor

morot- och ingefärssoppa med rostade kikärtor

Morotsoppa är en snygg rätt att servera och passar både till huvudrätt eller förrätt.

Tillagningstid ca 30 min

​Ingredienser

500 g morötter

1 gul lök

2 msk riven ingefära

2 ½ dl matlagningsgrädde

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 citron

salt

svartpeppar

olja till stekning


1 dl matyoghurt

ca 400 g färdigkokta kikärter

olja

salt

svartpeppar


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Skölj kikärtorna noga och lägg i en ugnsfast form. Ringla över riktigt med olja, krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter eller tills ärtorna fått fin färg.

2. Skala och hacka morötter och lök. Fräs i lite smör och/eller olja i en stor kastrull i några minuter.

3. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, riven ingefära och buljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter.

4. Tag av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av soppan med salt, svartpeppar och pressad citronsaft.

5. Servera soppan med de rostade kikärtorna och en klick yoghurt.


Senast uppdaterad: 26 oktober 2015

Publicerad: 26 oktober 2015
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?